Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Lesene deske na terasi, podkonstrukcija- betonska plošča

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lesene deske na terasi, podkonstrukcija- betonska plošča
#1
Zdravo,

Nekako smo se odločili, da bi na terasi (izpostavljena soncu, dežju, snegu), dali kot oblogo lesene deske - izbor katere še nimam, kaj se najbolj prakticira?

Hkrati me zanima sledeče: podlaga je že nekoliko načeta betonska plošča (par let izpostavljena zunanjim vplivom), katero sem mislil na kritičnih mestih odštemat, dat gor samorazlitveno izravnalno maso ter premazati s hidrostopom.
Na to bi dal podkonstrukcijo (deske) in nato gor oblogo. Izziv je, da celotna višina obloge in podkonstrukcije ne bi smela presegati 5cm oz. če bi bilo možno še kakšen centi manj.

Gledal sem deske sibirski macesen, ki so debeline 2cm. Če bi dal podkonstrukcijsko desko 2-3cm je to dovolj? Ali bi v tem primeru bilo bolje dati kakšen drug material kot podkonstrukcijo? Npr. če bi dal 2cm aluminij palice in gor potem končno oblogo desk? Glede na to, da je terasa po dolžina dolga 8m me zanima na koliko razmaka se mora končna obloga vijačit - se pravi na kakšni razdalji mora biti podkonstrukcija? Ter glede na to, da bo spodaj hidrostop na betonski plošči ter 2-3cm podkunstrukcija - v primeru dežja - je to prenizko za končno oblogo?

Hvala.

Lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »