Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Legalizacija objekta daljšega obstoja - pred 1998

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legalizacija objekta daljšega obstoja - pred 1998
#16
Kaj pa je to za ena upravna enota?
#17
Piran - kaj drugega...
#18
Pozdravljeni,

imam eno vprašanje glede legalizacije vikenda grajenega okoli 1977, ki pa stoji na kmetijskem zemljišču. Objekt je vrisan na gursu, gradbeno dovoljenje je iz istega leta. Zdaj pa bi objekt obnovil, dvignil mansardo, zamenjal streho, okna in dodal manjši prizidek. Prvi korak bo pridobitev lokacijske informacije, vendar kaj več kot to, da ta objekt ni dovoljeno tam graditi ne bom izvedel.

Kakšen nasvet?

Hvala že vnaprej.

Ps.: Se opravičujem, če sem "zlorabil" to temo

Lp
#19
Eno je legalizacija drugo pa dozidava.

Če ima gradbeno dovoljenje in zgrajen skladno z gd potem ga ni potrebno legalizirati.

Ali ga pa lahko kaj večaš pa je odvisno najprej od tega ali je v prostorskem aktu zaveden kot razpršena gradnja (kar bi legalno zgrajen objekt moral biti) in kaj prostorski akt sploh dovoljuje na razpršenih gradnjah. To pa bo povedala lokacijska informacija ali pregled prostorskega akta.

Če objekt ni bil zgrajen skladno z gd potem ga je možno legalizirati kot objekt daljšega obstoja in se po tem vrniti na prejšnji odstavek.
#20
@KeCko hvala za odgovore.

Samo to me še zanima, kako je z dejstvom, da objekt stoji na kmetijskem zemljišču (namenska raba je kmetijsko zemljišču)?

Je možno, da je bilo GD izdano pred toliko leti, kljub temu, da objekt ne stoji na zazidljivem zemljišču?

Hvala že vnaprej za odgovore. Naslednji korak bo pridobiteb LI, pa bomo videl kaj se da naredit.

Lp
#21
To je razpršena gradnja, ki sem jo omenil. Pomeni, da če je objekt ob pripravi OPN bil zabeležen v katastru in ustrezno zabeležen v OPN se tretira kot da je zemljišče direktno pod njim zazidljivo. Veljajo pa za razpršeno gradnjo ponavadi bolj omejujoča določila v OPN kar se tiče dozidav in podobno kot za objekte na stavbnih zemljiščih.
#22
Hvala za pojasnila.


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »