Gradnja in obnova > Napeljave
Napeljava vode iz garaže na trato

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Napeljava vode iz garaže na trato
#1
Pozdravljeni,

Namen imam montirati avtomatsko zalivanje trate. Problem je v tem, da imam vodo v garaži, okoli nje pa so že položeni tlakovci, na garaži pa seveda že fasada.

Kaj predlagate, kako izvesti vodovod do trate? Bi moral razbiti fasado od višine luknje v garažo do tal in speljati v zidu in potem umakniti tlakovce in speljati pod njimi ali obstaja kak drug primeren način?

Hvala za info.
#2
Kje imaš montiran števec?
Če je zunaj garaže, naredi za števcem odcep za zalivanje. Ali pa začni zbirat kapnico v 1000l cisterne in z njo potem zalivat travo. Ko trava najbolj potrebuje zalivanje, je pa tako ali tako ne smeš zalivati iz vodovoda zaradi pomanjkanja vode.
#3
Steno razbijaš v garaži in ne na fasadi. Se pravi navzdol proti tlakom. Od tam se steno prevrta, da se pride pod nivo tlakovcev. Lahko se steno prevrta poševno navzven, v tem primeru odpade kar nekaj štemanja. Npr. nekega pol metra se poštema navzdol, nato se gre z izvrtino poševno skozi steno do tal, da na drugi strani prideš že na "pravi" nivo. Pravi pomeni pod tlakovce in ne na fasadi. Od tam naprej mislim da je vse jasno. In zaporni ventil v garaži, tistega z odzračevanjem. Da preko zime lahko spustiš vodo iz cevi zalivalnega sistema. Pa kakšna vtičnica bi morala biti zraven, verjetno ne boš "na roke" odpiral zalivanja, ampak bo za to poskrbel neki timer, če ne sedaj, morda v prihodnosti. Je pa v tem primeru sama cevna izvedba pogojena z mestom, kjer bo stal elektro ventil za odpiranje vode. Običajno je to neki jašek zunaj ali pa kaka omarica v steni znotraj.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »