Kar naredi dom > Zabavna elektronika
Senzor gibanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senzor gibanja
#1
Lep pozdrav
Prosim za nasvet če mi kdo ve pomagat.
Nabavil sem si senzorje gibanja in ker jih ne bi rad vrtal v steno ampak bi jih rad namestil z pomočjo magneta, me zanima če se kdo spozna ali magnet kaj vpiva na delovanje senzorjev?
Ker ne vem na kaki način deluje oz iz česa so sestavljeni?
Hvala za pomoč in odgovor
#2
Da bi vprašal, kjer si jih kupil ali vsaj javil model? Niso vsi enaki. btw - kako boš montiral magnet?
#3
Zakaj pa jih nebi zalepil na steno, zid oz kamor pac zelis? Danes obstaja ze vrsta obojestranskih lepilnih trakov odpornih na vse vremenske vplive. Moja zena je recimo s trakom od tesse nalepila ogledalo na steno. Ogledalo je kar veliko, cca 1m x 2.5m. Pa drzi bolj kot pribito Smile
#4
Ne vpliva. Senzor deluje z zaznavo toplotnega sevanja IR.

Popson
Tesa tudi ni ravno vsemogočen trak. Podobno kot trdiš ti, je trdila firma, ki prodaja komunikacijske omarice. Drži kot pribito. Potem so pa na zavarovalnici vrata omarice treščila možakarju pod njo na mizo in šla v grah. Še dobro da zgolj tja. Je za ogledala, kjer ni nekih temperaturnih nihanj. Če pa se kje kaka zadeva nekoliko segreva pa drži eno figo. Počasi leze dol. Ko sem vrata zamenjal z novimi je zraven tese bila spodaj še "linija" silikona. Sedaj je pa mir.
#5
Tessa je samo primer, ker ga je pri nas uporabila zena in ogledalo drzi ze tri mesece, dobesedno kot pribito. Obstajajo seveda tudi drugi trakovi. In ta senzor gibanja nima vec kot par 10 gramov. Bi ga verjetno tud “ciguma” drzala Smile
#6
Da bi na senzor gibanja vplival magnet, če nisem slišal in tudi ne vem kako naj bi. Kar pa se lepilnih trakov tiče pa imam z njimi kar dobro izkušnjo. Tako imam ob mojem računalniškem kotičku, vtičnice kar nalepljene na zid, prav tako stikala in stensko svetilko. Kakšnih 5 let je že vse skupaj na steni pa ni videti, da bi kaj popuščalo. Seveda pa ni vseeno kakšno težo morajo držati.
#7
Popson, ne razumeš kaj pišem. Ko boš na omarici pustil vrata odprta (prvih deset cm vrat je kovinskih z panti, nanje je nalimana šipa in nato zadnjih deset cm zopet kovinski del z ključavnico) tisto šipo lahko nalimaš na 5cm široko teso pa bo v pol leta zgrmela na tla. Pa ne pišem o nekih vratih. Vratca velikosti 40 x 60cm. Da bo jasno. Kar so priznali tudi v firmi sami, da so dobili kup takih reklamacij. Tisti tvoj špegu pa bo tesa držala do tvoje smrti pa še potem, če ga ne boste prej sesuli.
Ker ni obremenitve na torzijo (ročico). To sem hotel povedat.
#8
Arbajter razumem Smile teh tezav pa pri senzorju gibanja nebi smelo biti. Razen, ce ga OP lociral nekje zunaj, kjer bo nanj vztrajno sijalo sonce in padal dez. Kar bi lahko povzrocilo popuscanje lepila.
#9
Fantje o tem mi ni potrebno razlagat. Ne o lepilih ne o nalepljenih senzorjih, vtičnicah. Ker sem jih videl več kot jih boste v svojem življenju. Tudi odlimanih. Jih ni bilo malo, celo nasprotno. Ogromno jih je bilo. Kar se mene tiče: trak je za lenuhe. Za dobro pritrditev se pa ve - vijak. Me ne more sam presvetli prepričat v drugo.
#10
Od morja lepilnih trakov in vseh vrst lepil preverjeno drži le - vijak. Amen. Res so lepila vse boljša, niso pa vsemogočna.

Popson31, VEDNO se ogledala lepijo tako z lepilnim trakom za takoj, za potem pa poleg še lepilo.
#11
@kadotr kaj ti naj recem, v prejsnji hisi nam je 10 let spegl gor drzal lepilni trak tistih casov. Ko smo se selili, sma ogledalo pustila, ker ni sanse da ga dol dobis. Sem tud sam bil skepticen ampak ocitno drzi, res kot pribito Smile
#12
Pa pusti že tisti špegu. Tisti bo ostal tam dokler ga nekdo po nesreči ali nalašč ne razbije. Smo spet zašli od senzorjev na kopalniške špegle. Ker smo ljudje lenuhi in se nobenemu več ne ljubi luknjice zvrtat.
#13
Popson31, če ti delaš zase, lepilni trak drži. Če jaz delam za druge - za trg, si takele šlamparije pač ne upam privoščiti.

Nazaj k senzorju: če ima luknjo, se ga privijači. Če je pa vse dobro, se da lepiti tudi z marmelado, kot je naša mama počela s ploščicami ob štedilniku.
#14
@arbajter mislim da je jasno, da sem zelel dat primerjavo, da ce drzi spegl, bo drzalo tud en majhen senzor, ker OP pac ne zeli vrtat v fasado ali steno..
#15
Fasado pozabi. Oz. lepljenje na njej. Prvič je preveč hrapava (razen če imaš narejeno oblogo iz fasadnih plošč), drugič je izpostavljena soncu, vremenskim vplivom. Tudi tisto, kar je na njej, npr. senzor. No ja, eni boste do nezavesti zagovarjali lepljenje z teso in preostalimi "neostiki" (beri kadotrovo marmelado). Na splošno pa: imate čas ukvarjati se z lepljenjem tese na senzor, imate čas kaj vem, lepiti neke magnetke na senzor, nimate pa čas v roke vzeti mašino in izvrtati luknjo pa magari v fasado iz putra ali pa stiropora in pritrditi stvar, kot se jo pritrjuje. Saj senzorja konec koncev ni potrebno niti lepiti. Pustiš ga na tistih treh ali štirih dratih, kajne. Saj ne bo nikamor pobegnil. Pa še "profi" izvedba bo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »