Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Polaganje keramike po stopnicah

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polaganje keramike po stopnicah
#1
Ker mi je ostalo nekaj keramike 90x23cm, bi jo uporabil za stopnice v klet. Stopnice so dimenzija cca 100x30cm. Da se ne bi zajebaval z rezanjem keramike bi polagal po eno ploščo na zunanji rob stopnice na sredino pri čemer bi mi ostal prazen prostor na straneh in zadaj do druge stopnice. Na zunanji rob stopnice bi dal tudi alu profil. Keramika je debela 1cm.

Zanima me kako zapolniti praznino okrog keramike? Epoxy ali bi bilo kaj drugega boljše? Pomembno je, da je tudi pralno...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
#2
Še to. Keramika je imitacija lesa (kot zgornji štuk od koder gredo štenge), spodaj pa bo siva keramika. Da povežem oba dela sem mislil te "praznine" okoli keramike na stopnicah zapolniti z nečim, ker bi bilo v takšni barvi kot spodnja keramika. Torej sivo. Tako bi stopnice v redu izgledale kot povezava obeh različnih keramik. Torej, če bi razlil epoxy, bi ga barval na sivo.

Poleg tega še to, da so keramične plošče za stopnice (imitacija lesa) nekoliko valovite, kar morda predstavlja dodatno kompleksnost pri brušenju obstranskega materijala, da bo lepo poravnan s površino keramike. In tudi pri vlivanju mase/epoxyja, ker bi se morda malenkost prelil na keramiko, če bi želel doseči vrh valov in potem odbrusiti višek na spodnjo točko valov. Valovi imajo amplitudo cca 0.5mm.
#3
Tega verjetno ni še nihče počel zato tudi tolk odgovorov .Nareži ploščice pa pozabi razne epoksije
#4
če imaš za epoxy verjemi da imaš tudi za ploščice !!!
#5
jobizer Napisal:Tega verjetno ni še nihče počel zato tudi tolk odgovorov .Nareži ploščice pa pozabi razne epoksije
Mi jih pa lih ene par zmanjka. Pa robovi porezanih tud nikol niso tako lepi, kot tovarniški rob. Par ploščic res ne bom naročal...

Pa tud nisem rekel da bi Epoxy. Iščem alternativo, ki bi bila morda bolj simpl. In če pri nas tega nihče ni počel, še ne pomeni, da tega nihče ni počel nikjer in da je nemogoče.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
#6
Bolj je vprašljiv izgled, kot sama izvedba.
#7
@litera bodi prvi in porocaj kako ti je uspelo Smile
#8
pentax Napisal:Bolj je vprašljiv izgled, kot sama izvedba.
Ja sej to. Zato bi dal barvo v epoxy (če bi bil epoxy), da ni prozoren. Mogoče bom dal pa raje samorazlivno maso, pa potem kit in pralni premaz, pa je. Ampak obstojnost pa ne vem, kakšna bi bila v tem primeru? Na ta del bi se manj stopalo, ampak vseeno. Ne bi rad, da se znuca...

Samorazlivno bi dal najbrž v vsakem primeru, da ne bi zalival 1cm epoxyja. Cena pa to. Če bi ga bilo 2mm, bi bilo najbrž več kot zadost. Ajd. Max 3mm.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
#9
mislim, da te ceneje pride če kupiš neke najcenejše ploščice 30x60 in jih položiš...lahko pa tud te 90x23 narežeš na 30x23 in jih položiš
#10
Cena pa to. Paket keramike je res gromozanski strošek, kajne. Rezan rob obrneš v vogal štenge, ga niti videl ne boš, ko sfugiraš. Kompliciranje tam, kjer je najmanj treba.
#11
Brez zamere, ampak med tem, ko nekateri še vedno odkrivajo toplo vodo, se drugi z njo že lep čas umivajo.
#12
arbajter Napisal:Cena pa to. Paket keramike je res gromozanski strošek, kajne. Rezan rob obrneš v vogal štenge, ga niti videl ne boš, ko sfugiraš. Kompliciranje tam, kjer je najmanj treba.

Če je to keramika visokega cenovnega ranga in da so to štenge za v klet, potem je res smotrno, da kupim še en paklc tega, a ne? Te, ki jih imam, bi ravno zato rad porabil, da jih ne mečem stran, ker so zelo lepe in ker so koštale premoženje in pol.

Kar se tiče rezanega dela v vogal štenge pa pozabljaš, da je keramika 90cm, kar pomeni, da imaš sredinski del, ki bo porezan na obeh straneh. Torej to ne pije vode.
#13
Premoženje in pol? Paklc? Pa ja ne?
Pije vodo, brez skrbi. Ti popoldan naredim eno risbico, boš videl da ni žeje.
#14
arbajter Napisal:Premoženje in pol? Paklc? Pa ja ne?

V tem primeru bi kupil kar 30x120 stopniščne kose s 5cm zobom navzdol, pa je stvar rešena. Tud to delajo ja. Ampak en tak kos stane ene 170€. 15 šteng... 2 jurja in pol za štenge v klet. Sej nisi resen...

Al pa vsaj 30x120 kose pa odrežem samo širino, pa je. Cca 108€/m2... Še zmer preveč za štenge v klet.

Lej sej jest bi tud rad, da zadeva mal drugač zgleda. Kompliciram? Mogoče... Najbrž... Ampak sej delam zase pa mam cajt. Sem tud kompliciral, ko sem delal leseno teraso.

Ampak štenge v klet. Konec koncev bi lahko dal pesek v praznino v smislu kakršen je za fasadni cokel ali v tem stilu. Al pa tud čist navadno samorazlivno izravnalno in potem kit + dvokomponentni premaz (poliuretanski/epoxy/whatever). Tud dela bi blo manj. Položiš ploščo, eno samo... Potem pa samo še zaliješ in premažeš. Voila. Tud fugiranje odpade.
#15
Kaj pravzaprav sploh sprašuješ?
Prazne prostore zalij z lepilom ali fugirno maso in namaži z impregnacijo.
Pa imaš poceni rešitev.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »