Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Podatki o predvideni gradnji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podatki o predvideni gradnji
#1
Pozdravljeni,

zanima me, kje in kdaj (glede na fazo postopka) je mogoče dobiti podatke o predvideni gradnji na določeni zazidljivi parceli? To potrebujem, ker želim kupiti eno od parcel (naselje novih hiš) in nekateri lastniki menda nameravajo graditi že v kratkem (oz. imajo že pridobljeno dokumentacijo). Ker se lahko odločim za eno od več parcel, bi raje kupil tisto, na kateri je za mene planiran ugodnejši objekt soseda (postavitev hiše, garaže, dovoza...). Torej, zanima me, če lahko naredim "vpogled" v projekt že, ko še nisem uradno sosed? Oz. ali je to sploh dovoljeno tudi sosedu, če sosed spoštuje vse predpisane odmike...

Hvala in LP

Butalec
#2
No odpiralec teme nikakor ne sprašuje po lokacijski informaciji temveč po tem ali je možen vpogled v že izdana gradbena dovoljenja.


Pa še odgovor:

Na upravni enoti lahko podaš vlogo za vpogled v izdana gradbena dovoljenja ter dokumentacijo, ki je bila podlaga za izdano gradbeno dovoljenje.

Če si direktni sosed (formalno lastnik) si avtomatsko stranka v postopku in imaš vpogled v dokumentacijo še pred izdajo gradbenega dovoljenja. Seveda pa to še ne pomeni, da lahko brez razloga nasprotuješ izdaji oz. lahko ampak ne bo uspešno.
#3
@butale
Najbolje da greš do tistih, ki bodo gradili in se pogovoriš z njimi.


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »