Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Pohodna terasa nad neogrevano garažo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pohodna terasa nad neogrevano garažo
#1
Prosil bi za nasvet kako se lotiti izvedbe pohodne terase nad neogrevano garažo, da bi bilo cenovno zmerna izvedba. Terasa ne bo pokrita. Trenutno je streha garaže samo AB plošča površine 110m2, ki je od hiše ločena z diletacijo 4 cm in ima naklon 1% stran od hiše. Odločam se med hidroizolacijo z bitumnom (ibitol,izotekt v4 in potem še izoreflex), ter med UV odpornim samorazlivnim poliuretanom debeline 2-3mm(sikafloor). Zanima me kaj priporočate? Je potrebno garažo, da preprečim kondenz na stropu izolirati strop iz notranje strani? Kaj položiti na bitumen, da bo terasa pohodna in da ne bo čez čas prišlo, do zamakanja garaže? Se lahko polaga direktno prane plošče na bitumen ali jih je potrebno polagati na distančnike? Kako je z življenjsko dobo poliuretana in ali lahko pride do zamakanja garaže?
LP
#2
Priporočam 5 cm EPS 100 stiropora, hidroizolacija Vaeplan folija pritrjena po pravilih proizvajalca, obrobe in odkapna pločevina, prane plošče položene na distančnike.
Nikakor pa V4 in prekrivanje s poliuretanom...
#3
andrejrus,
kako imaš sedaj rešeno odvodnjavanje? Ali imaš namen izdelat še ograjo? V kakšnem stanju je ta stara betonska plošča?.......
Poišči kakšnega primernega gradbinca , ga povabi na ogled .
Lep pozdrav
#4
Moj nasvet je da pokriješ. Osebno sem mislil narediti podobno. Na koncu sem se odločil prav ter pokril. L.p
#5
Specialist, padec AB plošče je 1% stran od hiše in voda lepo odteka. Kadar je deževje, nastane manjša luža na enem mestu, vendar bomo tam izravnali. Betonska plošča je nova strara pol leta in nima poškodb. Ponudniki mi ponujajo izdelavo sikafloor po ugodni ceni, vendar ne vem kako se to obnese za obdobje 10 let in več. Za pokritje pa je površina prevelika in smo v senčni legi, torej bi streha morala biti prozorna, kar pa je predrago.
Hvala
#6
Kako boš odvajal vodo s premaza? SikaFLOOR ni ROOF :mrgreen: .
Ti imaš ravno streho z vsemi zakonitostmi. Termoizolacija, hidroizolacija, odkapna pločevina, obrobe, žleb in odtoki...
Kvalitetna ravna streha bo zdržala tudi 50 let, če uporabim podatek, da so strehe iz etil-vinil-acetat folije Vaeplan na strehah že dobrih 40 let in jim še danes nič ne manjka.
#7
andrejrus,
obrnjena streha. Detajli kot morajo biti.
Ograja bo ali ne?
Lep pozdrav
#8
(3.4.2019 ob 16:26)som16 Napisal: andrejrus,
obrnjena streha. Detajli kot morajo biti.
Ograja bo ali ne?

Ograja bo, pritrjena ne bo od odzgoraj, ker se bo delala naknadno. Atike ne bo. Toplotna izolacija se bo polagala iz notranje strani garaže, tudi naknadno zaradi višine na terasi, da imamo izhod iz hiše na teraso.  Med hišo in  AB ploščo od garaže je 3 cm stiropor za diletacijo. Kako naj rešimo, da tukaj ne bo zatekala voda vmes med fasado hiše in garažo? Ideja ostaja še vedno hidroizolacija  izotek t+izoreflex p po strehi garaže.  Potem enkrat prane plošče na distančnikih. Bo 15 cm zavarjen izotek in izoreflex na steno fasade in zaključna pločevina dovolj vredu? Kako se vari tam kjer je diletacija?


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »