Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Vhod na parcelo čez občinski podporni zdi?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vhod na parcelo čez občinski podporni zdi?
#1
Pozdravljeni,

sem nov na tem forumu in upam, da ne bom kiksnil mimo s temo ali s pisanjem Smile kolega mi je priporočil, da naj tu postavim vprašanje in se že veselim vaših odgovorov oz. da me kako razsvetlite Smile ker se soočam s kar hecno zadevo. Torej: cca. 6 mesecev nazaj je občina delno razširila cestni vhod v naš zaselek, popravila zelo poškodovano cestišče, uredila pločnik, podporni zid in nekaj svetilk za javno razsvetljavo.Sosedu, ki živi nasproti mojih staršev, je po sporazumu odvzela cca. 4m zemlje in tam postavila podporni zid in potem še pločnik. Sosedova parcela naj bi bila zazidalna. Hiše, ki stojijo nasproti te parcele so z novo podobo ceste itd... dobile tudi posebna cestna ogledala, saj imajo, po mnenju nadzornikov, otežen vhod na cesto. Gre za hišo mojih staršev in še ene gospe. Nadzorniki nam niso povedali kakšna bodo ogledala, niti velikost, postavili so jih delavci. Čez nekaj dni se je sosed, ki živi nasproti mojih staršev, verbalno lotil mojega očeta češ da naj umakne ogledalo ker tam bo on naredil poseben vhod na svojo parcelo kjer bo njegov sin zidal hišo. Sosed ima zadnja leta težave in se je nemogoče normalno pogovarjati z njim. Zanima me ali mu občina res lahko dovoli gradnjo vhoda čez na novo postavljen pločnik (spodaj so nove cevi za kanalizacijo), na novo zgrajen podporni zid, če ima ta parcela že en vhod, ki si pa ga deli še z drugimi dediči?
Parcela soseda naj bi bila zazidala, en vhod ima ampak očitno je sprt z dediči in išče drugo pot, naša cestna ogledala so postavljena na občinskem podpornem zidu- zunanja stran in se ne dotikajo njegove zemlje, on pa bi ta zid, pločnik in cesto kar razbil, da bi prišel do novega vhoda. Je to možno? Tovorni promet po cesti v naš zaselek je po novem omejen na 5.5t, prej je bilo 7.5 t. Če bo on res delal vhod s ceste, kako bo z odvozom in dovozom zemlje, materiala ... bo moral plačati odškodnino občini?

Hvala za vse odgovore.

Lep dan vam želim, Bogdan
#2
Ne razumem vprašanja. Sosed se loteva stvari, ki niso vaše. Če bo odstranil ogledala, boste pač sporočili vzdrževalcu ceste, da cestne signalizacije ni več. Kaj mu bo občina dovolila in kaj ne, tudi verjetno ni vaš problem. Naj se oče ne sekira za tisto, kar se ga pravzaprav nič ne tiče.
#3
Če bo iskal dovoljenje za nameravane posege, je stvar občine, kaj mu bodo dovolili in pod kakšnimi pogoji.
Če se česa loti brez dovoljenja, ga lahko prijaviš na gradbeno inšpekcijo in se potem oni ukvarjajo z njim. Zavedati se moraš, da postopki po prijavi na inšpekcijo tečejo dolgo časa in morebitni rezultat ni vedno tak, kot je upal prijavitelj. Rado pride tudi do konfliktov med kršiteljem in prijaviteljem, zato se pripravi tudi na "eskalacijo odnosov" v primeru prijave na inšpekcijo.

L.p., Kloko
#4
Oče naj gospodo razloži, da ogledala ni postavil on ampak občina in naj se obrne na občino.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »