Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Gradnja na uro

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gradnja na uro
#1
Pred par decenij je večina v gradbeništvu dela izvajala na uro. Ali je to možno tudi danes dobiti ali kakšen fiksen predračun?
#2
Vse se da, ko sem jaz zbiral predračune so ponavadi razlike tudi do x2. Najslabše je vzeti vse "na ključ". Spletna stran mojmojster je tudi zelo uporabna.
#3
No - to pa prvič slišim.
Da je bilo vse na uro?

Nas so še leta 1976 mučili z GNG in z izdelavo kalkulacij za vsako posamezno postavko. Čisto vse je bilo opredeljeno po enotah merskih količin.
Ali je to bil ;
m1
m2
m3
kg
Urne postavke so se uporabljale predvsem v režiji ali pri kakih zelo nepredvidenih in nepredvidljivih postavkah.

Predvsem interesantne so bile "deževne ure". :mrgreen:
#4
In kaj? Zakaj se je bolje odločiti, če ti zidar ponuja ekipo na podlagio predračuna ali na podlagi urne postavke? Urno postavko imajo zelo zanimivo pa tudi ocenijo približno porabo ur. Material je pa ta stvar dobavnica.
#5
Ce bi zidar tocno in pravilno povedal bi bilo vseeno. In isto. Ali na uro. Ali na m2 ali m3. Ali pa na kljuc. Problem je ker vecina pojma nima koliko cena v m3 za njega pomeni zasluzek na h...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#6
keramičarja sem imel plačanega na uro. želel sem njega, takšen je bil njegov pogoj. urno postavko mi je dal nižjo kot bi bila "normalna", ker se zaveda, da včasih bulji v steno po uro ali dve ter gre vmes iskat vsako stvar ki se jo spomni da jo potrebuje. narejeno je odlično, "odličen" je bil tudi račun. a pričakovan.

če si pripravljen prevzeti riziko, da je ocena ur samo to - ocena, potem je vse v redu. ur bo na koncu lahko manj, lahko pa tudi krepko več. ali ti bo računal v to tudi prevoz do tebe, malice, ko bodo pri tebi in zaradi različnih razlogov ne bodo mogli delati? seveda. verjetno še kakšno uro pri sebi ko bo razmišljal oz. ponoči sanjal o tebi. je pa res nekaj drugega - tudi tisti, ki dela kalkulacijo po metru, ima vse te zadeve nekako vkalkulirane (in še kakšno več).

če mu zaupaš - torej da bo delo opravil dobro ter je tudi število ur kolikor toliko zadel - je tudi riziko lahko povsem sprejemljiv.
#7
Zato mi je vrgel na mizo obedve opcije. Tudi sam povedal naj prevzamem riziko jaz. V vsakemu primeru je rekel da so možna odstopanja v max in min 7% v količinskih ocen iz ponudb. To je zagotovljeno. Po urah naj bi me prišlo veliko manj. Res je, da tudi v karkulacijo zavzamejo tudi vse druge stroške. To je normalno. Na primer ta je ponudil 8 EUR urno postavko plus stroški prevoza 0.30 EUR na km kateri se obračunavajo 1X na dan neglede kolikokrat bi se šlo gor ali pa dol. Za stroške prehrane delavcev bi pa bilo 3,5 EUR. Druga opcija iz te ponudbe je 10 EUR in je v ceni zajeto vse. Material je pa material po dejanski porabi. Dobavnica pa nekaj je rabata tudi na materialu.
#8
Stroške prehrane delavcev!? A je nastanitev tudi kje?
Torej če pride iz LJ v MB, ti plačaš samo eno furo, ostalo je free!? Čudno zamišljeno.
Mislim, da je bolj gotovo narediti obračun po m2, m3,...potem pa naj bodo npr. na malici po 2 uri. S tem sistemom sami sebe priganjajo, ti pa veš, koliko boš plačal. Po moje tudi najbolj pošteno za oba.
#9
8 eur na uro. Kdo placa pa dajatve? Davke? Ddvje? Ostala zavarovanja?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#10
Pa kolk si star? Lahko bi vedel, da se pogovarjajo o "obvodnih" cenah mimo malhe.
#11
Ja ma se vedno fantje niso na zavodu...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#12
See Napisal:Zato mi je vrgel na mizo obedve opcije. Tudi sam povedal naj prevzamem riziko jaz. V vsakemu primeru je rekel da so možna odstopanja v max in min 7% v količinskih ocen iz ponudb. To je zagotovljeno. Po urah naj bi me prišlo veliko manj. Res je, da tudi v karkulacijo zavzamejo tudi vse druge stroške. To je normalno. Na primer ta je ponudil 8 EUR urno postavko plus stroški prevoza 0.30 EUR na km kateri se obračunavajo 1X na dan neglede kolikokrat bi se šlo gor ali pa dol. Za stroške prehrane delavcev bi pa bilo 3,5 EUR. Druga opcija iz te ponudbe je 10 EUR in je v ceni zajeto vse. Material je pa material po dejanski porabi. Dobavnica pa nekaj je rabata tudi na materialu.


:roll:
a babe jim tut zrihtaš? Za med malco, k majo 8€/h! :mrgreen:
#13
See Napisal:In kaj? Zakaj se je bolje odločiti, če ti zidar ponuja ekipo na podlagio predračuna ali na podlagi urne postavke? Urno postavko imajo zelo zanimivo pa tudi ocenijo približno porabo ur. Material je pa ta stvar dobavnica.


za 1m3 stene iz modularca debeline 30cm, je treba:
80 kosov cegla in 5 šajtrg malte.

Če verjameš al pa ne ............. prov en k...c me briga KOLIKO UR bo tvoj zidar z ekipo tole zidal!

Res ne!

lahko zida 14 dni, al pa je u pol ure fertik.

Edina cena, ki jo lahko ON da, JEST pa plačam, je v €/m3 zidu.

A zakaj?

Ker so neki normativi narejeni na m3, k ne de in ker lahko z zelo enostavno napravo, ki se ji reče METER, tudi pol leta po tem, ko je bilo pozidano - brez težav preverim KOLIKO m3 zidu je POZIDAL.

Čez pol leta boš ti bl mal vedu koliko ur, oziroma kateri dan so koliko ur delali.

IN ....... 10€/h ........ za zidarja ............ dragi moj ............ to je 100€/dan ali .......... 700€/teden .............. ali 2.800€/mesec. Če se dela po 10h/dan.

In ker bodo 3 ali pa 4 zidarji ………….. je to 4 x 2.800€! POŠTENO.

In če je to by pas, brez DDv in brez računa ................ pol al si poslanec, al pa si se bogato poročil.
#14
Smile a je bolje da mu da ceno na m3? Kjer bo placal 15-25 eur/h? Smile ce ne ves kaj placujes niti kolk placujes... pol placas. Kolkr ze pride...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#15
:lol: :lol: :lol:
Sej maš prov. Važn da je pocen! A veš, k če ne daš 8€/h, pol je pa 10€/60min. :roll: Big Grin :lol: :lol: :lol:


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »