Splošno > Sam svoj mojster
Počen plastični sifon pralnega stroja (navoj)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počen plastični sifon pralnega stroja (navoj)
#1
Pozdrav vsem skupaj.
Počil je plastični navoj sifona pralnega stroja. Počilo je pravzaprav tik za navojem preden se sifon nadaljuje naprej v steno. Probem je bil pred časom uspešno rešen z epoxi lepilom, je pa zdaj zadeva popustila oz. lepilo je odstopilo, voda pa veselo vliva po kopalnici :? Zanima me ali še obstaja kakšna varianta, da to sami popravimo ali pa bo potreben vodovodar in tolčenje ploščic (navsezadnje je problen zunaj in ne pod ometom)?
Hvala za namige/odgovore :wink:
#2
A je sifon bel oz skoraj prozoren. Če je se ga da v celoti zamenjat tako da plastična rozeta pokrije vse kar je odštemanega. Če je črn je verjetno večji in nebo šlo brez flikanja.
#3
Slika?
#4
Ja bel je...počeni del pa zgleda nekak tak...


Priložene datoteke
.jpg   slika.jpg (Velikost: 17,21 KB / Prenosi: 707)
#5
Se da komplet zamenjat tako da bo rozeta pokrila luknjo za sifonom. Ni prvi tak ki je počil. Sem imel zadnjič srečo da je vseeno ostalo toliko navoja da sem samo poravnal površino in zmontiral nazaj.
Kupiš takega kot je na povezavi spodaj.
https://www.merkur.si/sifon-za-pralni-s ... no-plosco/
#6
Jaz sem tudi že imel problem s počenim navojem v tem primeru. Sicer v starejši pralnici. Zdaj pa me zanima, če kdo ve ali obstaja kaj boljšega kot pa tale kos bele plastike. Nisem še raziskoval, zato vprašam, če kdo kaj pozna.
#7
https://www.amazon.co.uk/Wall-Fitting-S ... B01NBMA3X5
ali
http://hydroland.com.pl/gb/connectors-r ... 41702.html
#8
temu se že reče sifon za pralni stroj

http://www.hutterer-lechner.com/sl/prod ... HL440.aspx

najboljše pa kar tega, ohišje ostane sifon se pa menjuje

http://www.hutterer-lechner.com/sl/prod ... 000.0.aspx
#9
Dolsina, pravzaprav sem res pred časom kupila takšen sifon v upanju, da bom tako rešila počen sifon. Samo ko navijem do konca se navoj ustavi tik pred režo. Prilagam sliko z oznako kje je počen del. Delam kaj narobe?


Priložene datoteke
.jpg   slika_sifonpr.jpg (Velikost: 16,09 KB / Prenosi: 507)
#10
Če je počen ga je treba pač zamenjat. Če je že menjan je lahko problem s tesnilom(ga zvije in porine ven) ali pa s preveliko oz predolgo matico, kar povzroči da se navoj matice ustavi preden je tesnilo dejansko stisnjeno.
#11
Sem se že jaz hecal s temi sifoni, res ob adaptaciji, dam samo še kovinskega imajo v Avstriji tudi dobre, da se jih seveda ustrezno lepiti + ojačati z tkanino in lepiti z sekundnim limom, samo se moraš poglobiti, da potem zadeva res deluje, kot mora.....

Je pa velikokrat, težava še v samem sifonu, se nabere kamen in kugla noter zablokira, se poveča pritisk v cevi in jasno pušča..... sam sem to enkrat reševal z cevjo gumjasto smo noter nalili kak 1 dl 4% solne zlili, do kugle in potem je bil mir.....

Mogoče še najboljša rešitev za kovinskega, kot Arbajter predlaga, samo kako pa gre to naprej v naše pvc cevi ? Eni vodovodarji, mislim, da je to meni naredil nekako kuglo ven poberejo, saj nima kaj nazaj smrdeti, če je stroj gor priklopljen.
#12
Nova konstrukcija brez kroglice:

http://www.liv.si/izdelki/sifoni/namens ... lni-stroj/
#13
arbajter Napisal:https://www.amazon.co.uk/Wall-Fitting-Si...B01NBMA3X5
ali
http://hydroland.com.pl/gb/connectors-r ... 41702.html
Hvala za predloge. Si mi prihranil nekaj iskanja...
#14
Če je pralni stroj pravilno priključen sifona NE potrebuje. To pomeni, da je iztočna cev (ki je praviloma na vrhu stroja) spuščena navzdol in se ponovno dvigne skoraj do vrha stroja, kjer se običajno izvede odtok v steno. Torej izlivna cev stroja samega vrši funkcijo sifona. Kar neka strojev ima odtočno cev vpeto v statičen plastični lok, ki je v bistvu namenjen ravno temu.

Grega, tisti ventil ima ravno tako kroglo in vzmet. Vendar se ga da z lahkoto odpret in po potrebi očistit kamna, svinjarije...


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »