Splošno > Sam svoj mojster
Počen plastični sifon pralnega stroja (navoj)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počen plastični sifon pralnega stroja (navoj)
#1
Pozdrav vsem skupaj.
Počil je plastični navoj sifona pralnega stroja. Počilo je pravzaprav tik za navojem preden se sifon nadaljuje naprej v steno. Probem je bil pred časom uspešno rešen z epoxi lepilom, je pa zdaj zadeva popustila oz. lepilo je odstopilo, voda pa veselo vliva po kopalnici :? Zanima me ali še obstaja kakšna varianta, da to sami popravimo ali pa bo potreben vodovodar in tolčenje ploščic (navsezadnje je problen zunaj in ne pod ometom)?
Hvala za namige/odgovore :wink:
#2
A je sifon bel oz skoraj prozoren. Če je se ga da v celoti zamenjat tako da plastična rozeta pokrije vse kar je odštemanega. Če je črn je verjetno večji in nebo šlo brez flikanja.
#3
Slika?
#4
Ja bel je...počeni del pa zgleda nekak tak...


Priložene datoteke
.jpg   slika.jpg (Velikost: 17,21 KB / Prenosi: 716)
#5
Se da komplet zamenjat tako da bo rozeta pokrila luknjo za sifonom. Ni prvi tak ki je počil. Sem imel zadnjič srečo da je vseeno ostalo toliko navoja da sem samo poravnal površino in zmontiral nazaj.
Kupiš takega kot je na povezavi spodaj.
https://www.merkur.si/sifon-za-pralni-s ... no-plosco/
#6
Jaz sem tudi že imel problem s počenim navojem v tem primeru. Sicer v starejši pralnici. Zdaj pa me zanima, če kdo ve ali obstaja kaj boljšega kot pa tale kos bele plastike. Nisem še raziskoval, zato vprašam, če kdo kaj pozna.
#7
https://www.amazon.co.uk/Wall-Fitting-S ... B01NBMA3X5
ali
http://hydroland.com.pl/gb/connectors-r ... 41702.html
#8
temu se že reče sifon za pralni stroj

http://www.hutterer-lechner.com/sl/prod ... HL440.aspx

najboljše pa kar tega, ohišje ostane sifon se pa menjuje

http://www.hutterer-lechner.com/sl/prod ... 000.0.aspx
#9
Dolsina, pravzaprav sem res pred časom kupila takšen sifon v upanju, da bom tako rešila počen sifon. Samo ko navijem do konca se navoj ustavi tik pred režo. Prilagam sliko z oznako kje je počen del. Delam kaj narobe?


Priložene datoteke
.jpg   slika_sifonpr.jpg (Velikost: 16,09 KB / Prenosi: 516)
#10
Če je počen ga je treba pač zamenjat. Če je že menjan je lahko problem s tesnilom(ga zvije in porine ven) ali pa s preveliko oz predolgo matico, kar povzroči da se navoj matice ustavi preden je tesnilo dejansko stisnjeno.
#11
Sem se že jaz hecal s temi sifoni, res ob adaptaciji, dam samo še kovinskega imajo v Avstriji tudi dobre, da se jih seveda ustrezno lepiti + ojačati z tkanino in lepiti z sekundnim limom, samo se moraš poglobiti, da potem zadeva res deluje, kot mora.....

Je pa velikokrat, težava še v samem sifonu, se nabere kamen in kugla noter zablokira, se poveča pritisk v cevi in jasno pušča..... sam sem to enkrat reševal z cevjo gumjasto smo noter nalili kak 1 dl 4% solne zlili, do kugle in potem je bil mir.....

Mogoče še najboljša rešitev za kovinskega, kot Arbajter predlaga, samo kako pa gre to naprej v naše pvc cevi ? Eni vodovodarji, mislim, da je to meni naredil nekako kuglo ven poberejo, saj nima kaj nazaj smrdeti, če je stroj gor priklopljen.
#12
Nova konstrukcija brez kroglice:

http://www.liv.si/izdelki/sifoni/namens ... lni-stroj/
#13
arbajter Napisal:https://www.amazon.co.uk/Wall-Fitting-Si...B01NBMA3X5
ali
http://hydroland.com.pl/gb/connectors-r ... 41702.html
Hvala za predloge. Si mi prihranil nekaj iskanja...
#14
Če je pralni stroj pravilno priključen sifona NE potrebuje. To pomeni, da je iztočna cev (ki je praviloma na vrhu stroja) spuščena navzdol in se ponovno dvigne skoraj do vrha stroja, kjer se običajno izvede odtok v steno. Torej izlivna cev stroja samega vrši funkcijo sifona. Kar neka strojev ima odtočno cev vpeto v statičen plastični lok, ki je v bistvu namenjen ravno temu.

Grega, tisti ventil ima ravno tako kroglo in vzmet. Vendar se ga da z lahkoto odpret in po potrebi očistit kamna, svinjarije...


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »