Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Zahtevek za popravilo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zahtevek za popravilo
#1
Pozdravljeni,

proti koncu leta 2017 so mi montirali kondenzacijsko plinsko peč, ki večino časa dela odlično. Je pa lansko in letošnjo zimo imela svoje muhe in je vrglo ven napake. Mislim, da lani 3x in letos isto, danes 3ič v tej zimi. In tega imam počasi dost in ker ne monter in ne pooblaščeni distributer ne reagirata oz. ne najdeta prave rešitve temveč samo obljubljata, da bodo prišli in pridejo čez teden,2 mogoče 3 in za silo nekaj naredijo. Toliko da zadeva spet laufa kakšen mesec ali dva. Ene in iste napake meče že drugo zimo zato bi prosil za pomoč. Kaj predlagate? Zahtevek za popravilo pisno obema in če se v 8 dneh ne javijo, naprej na tržni inšpektorat?

Res ne razumem logike, da nekdo že prvič ne popravi zadeve in si ne bi delal stroškov še drugič, tretjič,...itd. Čeprav dejansko menjano ni bilo nič, torej je izgubil le čas, bencin in moje živce. Imam občutek, da čaka da mine garancija. Pol pa še izjava nazadnje, ko je bil pri nama - jaz imam 99% opravka z TČ, peči ne poznam tako dobro. Res sem verjel, da je podkovan, resen in zavzet serviser. Pa nikoli ni priznal, da je kaj narobe z pečjo ali montažo, samo pri nas je iskal napake, čeprav je ni blo. Distributer pa daje številke drugih serviserjev, ki se izgovarjajo na sejem (ta teden je v Lj), očetovske, bolniške. En je celo vprašal, če je montiral ta serviser, ki nama pije živce. Sva bila presenečena kako je vedel, ne vem a je že kje drugje biksal ali pa ga je distributer obvestil o najini težavi. V glavnem, nikogar za dobiti.

Res prosim za nasvet kako zadevo rešiti, želim si le, da bi imel peč, ki bi delala. Tako je bilo obljubljeno, zdaj pa sva brez gretja in brez tople vode, spet.

Lp Fric
#2
morda se lahko obrneš na zvezo potrošnikov. ker tako kot pišeš čas mineva, vsakič zamenjajo nekaj drugega (uradno) - garancija se ti izteka. neki heci so da se garancija podaljšuje, a ne vem v kakšnem obsegu in kakšnih primerih.
je pa problem, ker ti očitno napako odpravijo. torej ne gre da ti napake ne bi odpravili in bi bil upravičen do novega izdelka po določenem času.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »