Splošno > Sam svoj mojster
Krona za vrtalni stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krona za vrtalni stroj
#1
Živjo,
pred časom sem kupil kroni za vrtanje v steno fi 60 in fi 80. Vpenjalnik je prirejen za SDS plus vpenjalne glave vrtalnika. Ker sem kupil nov vrtalnik, ki nima SDS plus vpenjalne glave, ampak ima običajno hitro vpenjalno glavo, me zanima, če lahko krono prilagodim, da bo ustrezala novi vpenjalni glavi? Če se tega ne da narediti, kroni z vpenjalnikom prodam. Uporabljena je bil samo enkrat fi 80 krona na siporexu!

LpA


Priložene datoteke
.jpg   IMG_20190222_180644_resized_20190222_061241292.jpg (Velikost: 35,19 KB / Prenosi: 790)
#2
SDS se pod določenimi pogoji da vpet v navadno glavo. Vendar je škoda živcev in glave na mašini. Snemljive (zamenljive) glave pa nimaš?
#3
Saj kakor je videt po slikci, lahko odpičiš sds vpetje in imaš še vedno dovolj trna za samo zatezno glavo, je pa vprašanje, koliko je le ta vredna .... Najbrž pa je ne bo konec pri vrtanju v siporex ne glede na bilo kakšni stopnji vibracije vrtaš...... :wink:
#4
SDS plus glave ne bom vpenjal v navadno glavo. Raje zamenjam, če ima kdo krono za navadno glavo (saj obstaja, kajneda?). Tudi ezal ne bom. Sedaj lepo paše v aluminjast kovček s peno in prodam ali zamenjam...
#5
Zakaj bi kdo zelel krono za "beton" brez sds? Ktero "bormasinco" si pa nabavil da nima sds? Si zihr da bos sploh lahko vrtal brez vibracij? Ok v siporex bo ze slo... tud s zlico ce je treba...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#6
Kupi kitajsko SDS mašino. Boš najmanj izgubil.
#7
Kadotr ima prav.

Jaz krone uporabljam na takšnem udarnem kladivu (baumax varianta) https://www.mimovrste.com/vrtalna-udarn ... ab=reviews
#8
Nabavil sem sledečo udarno mašino: https://mtehnika.mercator.si/izdelek/16 ... i-vrtalnik
#9
9dlicno. S tem lahko samo praskas po betonu...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#10
Vem, da mašina ni bogve kaj. Pa niti ne rabim. Le tu in tam kakšno luknjo tudi v zid fi 6 za kakšno poličko. Pa morda kot rečeno bi uporabil (redko) krono fi 80 v siporex. Tu se je pojavil problem, ker mašina ne omogoča SDS plus bajoneta. Svedre pa sem kupl sledeče in jih dobim v naslednjih dneh: https://www.amazon.de/gp/product/B003TW ... B7XF&psc=1.
Čudno se mi zdi, da obstajajo udarni svedri za navadno glavo, krone za navadno glavo pa ne?
#11
To niso udarni ampak" vibracijski" (da katera ne bi narobe razumela) svedri ampak navadni s "prilotanimi" :wink: vidia ploščicami. SDS sveder pa ima namensko tako obliko vpetja. Ja in kot si že ugotovil v siporex "problema nema" le za police uporabljaj, kakšne močnejše in daljše namenske vijake z vložki, da ne boš imel dvakratnega dela ali nesreče... :roll:
#12
To imam jaz za ono mašino o kateri sem prej pisal (ki ima SDS glavo):
http://www.ces.si/adapter-bosch-sds-plu ... 19579.html

Uporabljam takrat, kadar mešam npr. lepilo za keramiko, hobby beton, ...

Ti pa bi potreboval ravno obratno.

Mašinca, ki si jo pripel (oz. kupil) ni bogvekaj in verjetno bi bilo bolje, če bi porabil kak evro več. Seveda s SDS plus glavo. Navadna vpenjanja (hitra vpenjanja) se uporabljajo bolj za akumulatorske vrtalnike ...
#13
Vem. Jaz bi rabil obratno. Vendar tega ni za dobit. Sem pogledal povsod. Verjetno je Bosch zaščitil svoj patent za svoje mašine...
Tekom tegale threada sem ugotovil, da sem mim speku, da sem kupil to mašino. Vidim tudi, ko jo poženem, da se zelo greje. In to tudi tedaj, ko ni obremenjena. Ne upam pomisliti, kaj bo, ko jo obremenim. Zaenkrat z njo še nisem vrtal...
#14
V Mercatorju kupuj meso, ne vrtalnikov. Še enkrat - kupi SDS kitajko.
#15
kadotr
Tale moja JE kitajka. Made in P.R.C.
Ali misliš da direktno preko Aliexpressa?


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »