Gradnja in obnova > Napeljave
Ventilator za kopalnico

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ventilator za kopalnico
#16
Bolj kot v samem ventilatorju vidim problem v protipovratnih loputah. Če je lahka jo verjetno veter odpira in ropota sama od sebe.
#17
Kdo pa še daje tisti pleh na zunanjo stran? To kar imajo današnji ventilatorji notri ne more odpreti noben veter.
#18
Se strinjam, tisti pleh res ni za nikamor.
V Mer...ju sem naletel na Airmate ventilator z avtomatsko loputo in ni na fedre.
Zdi se mi pa, da bi tudi tista na vzmeti delovala, recimo: VORTICE kopalniški aksialni ventilator Evo Flexo MEX 100/4 T 11314

Imam namreč en Heliosov ventilator, sicer pod stropom, a loputa je tako lahka da si ne predstavljam da bi jo imel v horizontalni cevi.
#19
Tudi tista avtomatska loputa na Evo Mexu ima vzmet. Tudi prav, vendar imam z takimi ventilatorji bolj slabe izkušnje, sploh če so ventilatorji z njimi zmontirani v kakih kuhinjah, delavnicah, ko se z časom na robovih lopute nabere svinjarija (v kuhinjah je to običajno kar maščoba) in jih z obodom ohišja ventilatorja dobesedno zlepi. Na tem mestu bom vedno zagovarjal uporabo ventilatorjev z žaluzijo z tistim malim pogonom, kateri delujejo veliko bolj zanesljivo, kot tiste lopute iz folije ali česar koli jih že naredijo in fliknejo not.
#20
Živjo,
v spodnjo kopalnico bi moral vgraditi ventilator za odvod kondenza. Ali pozna kdo kakega izvajalca ki bi mi izvrtal luknjo fi 110mm. Kopalnica je končana, že položene ploščice in zunaj fasda. Moral bi vrtati s tako vrtalko in krono ki se dodatno ne fiksira v steno in se samo ročno drži.

Prosim za kak kontakt.

hvala.

lp
#21
Če je nasprotna stena blizu, bi morda diamantno rezanje še šlo, ko se da nosilec in vodilo mašine opreti na nasprotno steno. Samo na "ročno" pozabi. Mislim da ga ni korenjaka, ki bi si upal pri položeni keramiki, gotovi fasadi tole na roke pacat. Razen če greš navrtat luknje v krogu ni sredino zbit ven. Kaj pa to pomeni pa je jasno.
Miral iz Ptuja naj gre kam? Ali pa Jagodic iz Ljubljane - v Mursko ali kam že?
A je diamantno vrtanje in rezanje + svojo lokacijo ali prvi večji kraj v bližini res tako težko vpisat v gugl? Jih dobiš malo morje, nato pa telefon v roke in gasa... Pa še sarkastični odgovori bodo izostali.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »