Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Izplakovanje v wc školjki

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izplakovanje v wc školjki
#1
Pozdravljeni.

Problem je, da je preslabo izplakovanje oz. voda komaj priteče ven iz kotlička. Kje bi bil problem in kako naj sploh odprem pokrov kotlička za vodo. Sem probal na vrhu kjer je pokrov sukal levo desno, gor pošrek...nič od tega ne pomaga. Na strani je še nek kromiran čep isti kot na drugi strani za priklop vode. Pomoč prosim.

hvala

še slike wc školjke in kotlička

[img][Slika: 20190219130124.jpg][/img]

[img][Slika: 20190219130140.jpg][/img]

kaj mislite ali se da zamenjat samo kotliček, če bo potrebno? ker meni deluje kot komplet??

lp
#2
Predvidevam, da moraš prvo odviti ta srebrni gumb za splakovanje, da lahko dvigneš pokrov... nekako tako kot na posnetku: s://www.youtube.com/watch?v=NxghVtmVats
#3
Dva taprava na kupu. En ne zna kotlička odpret, drug pa bližnjice prilepit.
Kako vam sploh kaj uspe v življenju?

No ja, za delo v javni upravi izpolnjujeta pogoje. V celoti.
Excel najbrž razturata. Kot uni maketarji. Leben in kompanija.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#4
Tretji pa dat nasvet in le blebetat.

kaktusar
Rabiš dva navadna izvijača. Enega drobnega (lahko je tudi urarski ali pa droben fazni preizkuševalec, ta je sploh univerzalni instrument) in enega 5 milimetrskega. Z drobnega zarini med oba gumba na sredini in nasloni na manjši gumb. Večji gumb se nato vertikalno izvleče. Manjši gumb nato potegneš ven z roko. Pod obema gumboma boš na sredini našel plastični vijak, ki drži tisto ležišče za gumba z robom, ki drži pokrov. Odviješ tisti plastični vijak, izvlečeš ohišje gumbov, nato boš lahko privzdignil pokrov splakovalnika.
Drugi način je pa z odvijanjem celotnega ohišja z gumbi vred. Kateri model točno imaš, boš pa hitro lahko ugotovil sam. Nedelujoči link (tisti, ki ga mu je jankur po pomoti "požrl prve štiri črke) je:
https://www.youtube.com/watch?v=NxghVtmVats
#5
kaktusar
Evo, sem našel povezavo še do prve opisane variante:
https://www.youtube.com/watch?v=6UhFv072tVM
#6
Wow, genialno!!!
No ja, vsaj jutubat znaš, za razliko od prejšnjih.
Dajati nasvete za take stvari, ha ha ha.
Ampak ok, ti boš, za razliko od mene, vsaj videl nebeško kraljestvo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#7
Ne Fery. Na glavi imam par oči, v poklicu, ki ga opravljam pa sem videl že množico hiš (pa skret školjk tudi) v vseh gradbenih fazah. Od tiste ko bajte na zemljišču še ni, pa do tiste, ko keramičarji, malarji, vodovodarji svoje naredijo, pa jaz tudi. Katerikrat tudi štrom na skret školjkah. In verjemi, katerikrat ni potrebno jutubat, zadostuje le uporaba oči in tistega kar imaš v glavi. Wow, genialno, kajne!!!
#8
Fery tebi je pa res hudo v življenju, večni nergač. Lahko bi popravil moj link ali pa dal drug nasvet, saj temu je namenjen ta forum, ampak lažje je pametovat in negodovat.

Žal oz. k sreči pa ne delam v javni upravi in potem se v naglici zgodi, da nisem prilepil celotnega linka. Ampak že ena nepoškodovana siva celica v možganih je dovolj, da iz tega kar sem pripel kot link prideš do prave povezave. Aja excel obvladam v nulo, si pa naiven, če misliš da so neko maketo preplačali zaradi napake v excelu.
#9
Arbajter, res hvala za nasvete in linke Smile javim kako se je zadeva rešila. Če slučajno naletim na težave se slišimo tukaj.
Lep pozdrav
#10
Predvidevam da je vodni kamen v tej cevi iz kotlička in v sami školjki pri vstopu v školjko . Razdri kotliček in pocisti bat ter vlij solno klislino v kotlicek (v cev ki gre iz kotlicka v skoljko) pred tem pa zatesni s cunko ali papirjem od znotraj školjke pod rob tam ko priteče voda v školjko da ne steče kislina direkt v kanalizacijo.

Lp
#11
Žal se "sanacije" s solno kislino skoraj nikoli ne obnesejo. Mehansko odstranjevanje vodnega kamna, blata, sluzi in nova tesnila rešijo probleme.
#12
Sem imel tako težavo doma na kotlicku liv in navadni skolji pa se je obneslo s solno kislino !

LP
#13
Namesto solne kisline rajši uporabljaj kombinacijo kisa in soli, manj agresivno a isti učinek.


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »