Splošno > Sam svoj mojster
Bandažiranje knaufa - vprašanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bandažiranje knaufa - vprašanje
#1
Znaima me katero sredstvo se najbolj pogosto uporablja za bandažiranje knaufa in katero mrežico? Ogledal sem si nekaj posnetkov na youtubu in opazil, da imajo nekateri lepilni trak, nekateri pa navadno mrežico. Tisti z izkušnjami boste zagotovo vedeli kaj je najbolje.

Imam nekaj stvari na stenah za dokončati hvala.
#2
Za bandažiranje se uporablja ali samolepilno mrežico, najpogosteje se uporabi na originalnih spojih dveh plošč (HRAK), pri kombinaciji originalnega in porezanega konca plošče (FK) ali pri spoju dveh porezanih plošč (FK), pa se največkrat uporabi stekleni voal, predvsem zaradi višine spoja, ki je pri steklenem voalu nižji in manj opazen. Enako se ob stiku stena / strop do trenfix-a vedno uporabi stekleni voal. V kolikor pa si pravi mojster, pa namesto mrežice in voal-a uporabiš papirni trak. Delo s papirnim trakom pa zna biti "za....", ker se pod trakom lahko ustvarijo zračni žepi in posledično bandaža še lažje poči. Delo s papirnim trakom zahteva kilometrino. Kar se pa mase tiče, pa je Knauf Uniflott še najboljša masa, pogoj pa je, da jo res pripraviš po navodilih oz. po domače, nežno streseš maso v vodo, malo pomešaš in počakaš (napaka je, da se maso takoj premeša), dobro premešaš jo šele potem, ko se napije vode (tistih 5 minut iga svojo vlogo) in takoj ko taka masa ni več mazljiva, jo raje ne uporabljal (posledica je pokanje mase). Vsaj take so moje izkušnje.

Več pozornosti je potrebno posvetiti ravno temu, da so vse špranje res dobro napolnjene z bandažno maso, tudi pri originalnih spojih, kjer se mrežico največkrat enostavno nalepi, je pametno se potruditi, da se v spoj pod mrežico zapolni z maso ( prečno na spoj ), šele potem maso nanašamo vzdolžno na spoj.
#3
Hvala za obsežno razlago! Glede spojev pa vem, da je vedno potrebno pod mrežico zapolniti najprej z maso in potem še čez mrežico.
#4
Dodal bi edino še to, da pri steklenem voal-u priporočam pripravo malenkost bolj viskozne mase, tako da je pod voal-om ravno dovolj, sicer tanek sloj, mase, da se voal lepo sprime z maso, presuha/pregosta masa povzroči ravno to, da se voal ne bo lepo prijel plošče, za originalne spoje pa je masa lahko malo bolj gosta. Za lažji potek dela pa sam najprej naredim neoriginalne spoje z voal-om, šele potem pridem do originalnih spojev, da si ne "podiraš" lepo narejene bandaže po nepotrebnem.
#5
Če nimaš izkušenj s tem in boš to delal sam uporabi samo stekleni voal.
https://www.trgovina-kalcer.si/bandazni ... f-stekleni Sicer ostalo ti je pa itak že Blokovec povedal, ni kaj dodati.
Tudi sam sem delal samo s tem, zaenkrat vse v redu. Spoje kjer ni originalnih pa porežeš tako da imajo v prerezu obliko Y ne V
Sem imel samolepilni voal pa sem na koncu raje delal tako kot da ga nimam in ga dodajal na maso. Blokovec ve o čem govorim Wink


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »