Splošno > Sam svoj mojster
Oblaganje starih stopnic z OSB ploščami

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oblaganje starih stopnic z OSB ploščami
#1
Kako se pravilno obloži stare lesene stopnice z OSB ploščami? Zanima me, kako je na robu stopnice? Ali gre zgornja plošča vedno na spodnjo ali spodnja pokrije odrezani del zgornje plošče? Nameram jih vijačiti in potem pokitati na robovih in oblečt v vinil.
#2
Kaj pa če bi jih oblekel v knauf, pokital, dal spodaj ALU kotnike ... pobelil? Jaz sem štenge oblepil s knaufom. Uporabljal sem knaufovo bolj grobo zmes za izravnavo sten ... pozabil ime Sad
#3
Kako debel knauf pa si dajal? Jaz sem se bal da ne bo počil. S čim si limal?
#4
Ličnice iz običajnega zelenega (vlagoodpornega) knaufa - da lahko brez skrbi brišeš z vlažno krpo. Jaz sem pobarval z belo akrilno fasadno barvo, je bolj odporna na drgnjenje od navadnega Jupola in ni predraga.
Imaš močnih lepil v kartuši kolikor hočeš (TKK, Pattex, Bizon, Sika....)
#5
V končni fazi lahko tudi vijačim.
#6
Kako je pa s čiščenjem takih pobeljenih stopnic? Če se kaj polije verjetno tudi ni najbolje.
#7
Dal sem navaden knauf, belil pa s pralnim jupolom. Ob robu sem vselal alu vogalnike, spodaj (poševnina) pa tudi. Lepil sem s Knaufovo lepilno-izravnalno maso PERLFIX, ne povsem gladko, se je malce videla struktura zrnc. Če ne pogladiš dobro, zategne kot hudič in moraš kar dobro brusiti ...

Če se kaj polije?

Če oreng zamoči bi bil problem (poči cev v hiši in vse poplavi, teče po stopnicah), če se pa kaj malega polije, pa nima biti kaj.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
26.10.2018 ob 09:59:22
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
Gonilna sila industrije ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) je razvoj okolju prijaznih izdelkov z izjemnimi zmogljivostmi in uporabniku... Beri dalje »