Splošno > Sam svoj mojster
Beljenje in zaščita

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beljenje in zaščita
#1
Kako dolgo naj bi bila zaščita pri beljenju sten po robovih preden jo je pametno odstraniti? Namreč, ko sem uporabljal različne barve na v prostoru, na vogalih ni prišlo lepo, ker sem zaščito pustil gor kar nekaj ur. Ali pa je odvisno tudi kakšna zaščita je na stenah, da se barva ne zateče po robovih. Imate kakšne predloge?
#2
Meni je pleskar (abdektrak) odstranil takoj!
Je pa res, da je bilo vse v eni barvi!
Težava pri tebi, je po mojem mnenju :!: , ker se ti je barva že zasušila in si jo dejansko "potrgal" s stene, skupaj s trakom.
#3
Hvala simek! Bom pri naslednjem barvanju upošteval tvoj nasvet.
#4
Vazno je obatroje. In takoj dol in kak trak. In kako je priliman in kako barvas...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#5
To je "obaštirje"! 8)
#6
Tisti trak, ki je v roli in ima poleg še kakšnih 20cm prozorne folije je najboljši, pride veliko bolje kot pa če greš z navadnim širokim limat. Hvala obema!
#7
Najbolje ko abdekas da še linijo pobarvas v bar o katero si abdekal pocakas malo in potem malas drugo barvo. Bos imel ostro lepo linijo.
Ali pa uporabis jubolin kit in “zatesniš” abdekano linijo
#8
Zaščito takoj dol. Saj nima kaj zatekat če steno štrihaš.
#9
Kar je napisal lstremfelj je najboljša rešitev. Rob traku se pobarva z identično barvo, kot jo trak pokriva,kar pomeni, da bo ta barva zatekla spodaj pod trak (spet je odvisno od traku in gladkosti podlage), ko se ta posuši, se mirno barva in kadarkoli se trak dol potegne (včasih je potrebno več kot en nanos), bo linija lepa in nenazobčana. Je pa dejstvo, da je po zadnjem barvanju bolje trak čimprej dol potegnit, dokler je barva še malo mokra.


Skok na forum:
Zadnje novice

Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »