Opremljanje doma > Kuhinjska oprema
Kavomat

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kavomat
#31
Moja v dobri minuti je pripravljena za kuhanje kave in pripravo kapučina.

Po cca 10 minutah neuporabe se avtomatsko samoočisti in izklopi.
Dolžina kave, prava mešanica le-te in predvsem "penca" v skodelici pove marsikaj.
#32
Tej “penci” jaz pravim “smetana” Smile in res je, po tem se vidi kvaliteta kave. Tudi v gostinskih lokalih je to prvi pokazatelj ali imajo dobro kavo, predvsem pa, ce jo zna pravilno pripravit tisti, ki je za kafe masino. Ker lahko imas najboljso kavo, pa ce jo pripravlja salabajzer bo brez te “smetane” oz “pence” po vrhu, torej vodena. Verjetno bo marsikdo pomislil, kaj pa je to skuhat kavo na avtomatu. Potegnes rocko, stisnes gumbek in je to to. Pa ni, je kar nekaj faktorjev ki vplivajo na izgled in pa okus kave v skodelici.
#33
Popson31 Napisal:@klempa malo ga biksas, vsaj 5 minut da se ogreje na delovno temperaturo?? Ce v dveh minutah ni pripravljen za kuhanje kave, potem pac ni za nikamor.

Mojster: " My Silvia would heat the boiler enough to indicate it was ready within about 5 minutes of being turned on. I never tried to make espresso that quickly but I tried it once or twice with only a 10-15 minute heat up period, it will produce a drink but the quality of that drink really suffers due to the group not being up to temp. " - > preprosto rabi, da se segreje na pravo temperaturo za pravo kafo (ne govorim o kapsulah...); je pa notri 1,100 W bojler...če najdeš kaj boljšega, hitrejšega, javi Smile

Klempa
#34
Popson katero mašinco imaš to? Link ni vec dejaven..
 
Se tudi sam nagibam k nakupu kavomata.. Gledam nespresso na kapsule ali pa kaksen nov philips..
Kako se kaj obnesejo kaksne alternativne cenejse kapsule?


Skok na forum:
Zadnje novice

Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »