Nepremičnine > Finančna plat
Kdaj vzeti stanovanjski kredit

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kdaj vzeti stanovanjski kredit
#16
Nima veze, sej ti boš vzel kredit za vinil, ne za polaganje. 
Plastični prikaz: Vzel boš za 100e vinila, in za to boš vzel 100e kredita. Ali misliš, da bi vzel za 100e vinila in 120e kredita, 20e pa bi ti vzel v žep za polaganje Smile
Sicer pa je ponavadi tako, del kredita se nakaže izvajalcem/trgovini, del pa lahko dobiš v gotovini...
#17
Ne razumeva si čisto točno Smile
Vem kaj misliš povedati. Ampak kako kontrolira banka namensko porabo, jaz lahko ta vinil kupim na stanovanjski kredit ter ga nato prodam (če mi rata Tongue) sosedu za njegovo urejanje hiše (ker npr,. on ne more dobiti kredita)...mislim to je res plastičen primer, ampak banka bi lahko zaradi tega zahtevala tudi račun za polaganje vinila ali ne?
Preveč kompliciram...hočem pa pred najemom kredita preveriti vse možne scenarije Tongue
#18
Banki ni potrebno preverjati kaj dejansko počneš npr. z vinilom.
Predložiti moraš račun , ga podpišeš s tvoje strani, potem pa je za banko stvar končana.
Najbrž edino pogledajo, da ne kupuješ 5 x vinil.

Če sosed ne more dobiti kredita, kako pa bo tebi plačal?
#19
Tako zelo podobno banke po večini ne gredo v detajle če pa že je pa več variant kontroliranja, npr. banki predložiš predračun, narejeno moraš imeti čakalno vrsto iz svojega računa za plačilo le tega, lahko se naredi refundacijo, se pravi plačaš iz svojega računa z denarjem ki ga imaš, nato ti na podlagi predračuna banka nakaže del kredita na tvoj račun, in s tem denarjem spet nekaj kupiš in nato ponovno refundacija, banka lahko nakazuje tudi direktno iz kredita (odvisno kakšno kreditno pogodbo podpišeš), pri gradnjah nepremičnine ti npr. plačujejo skladno z napredkom gradnje, dobiš denar, narediš, pridejo poslikat in plačajo naprej, lahko po gradbenih situacijah neposredno izvajalcu ali pa tebi na račun, pri montažnih gradnjah se lahko plačuje po gradbeni pogodbi izvajalcu ipd. Obstajajo stanovanjski krediti npr. 60% gotovine, 40% predračuni ipd. Večina denarja je porabljena za namen kot sem že pisal, ne želijo pa da se npr. iz 20t eur stanovanjskega kredita kupi avto ipd. Ponavadi vsak ki vzame kredit res financira to za kar ga je vzel ampak sej vemo, 100 ljudi 100 čudi.
#20
Sem bil 2 meseca nazaj na banki ko sem šel poizvedet za stanovanjski kredit in je bilo rečeno, da rabiš za 60% zneska kredita račune, katere dostaviš na banko in ti potem banka plača te račune/predračune.
Se pravi za 20.000€ kredita moraš imeti za 12.000€ računov.
#21
Pred nekaj leti so tudi od mene hoteli, da bi bilo 60% preko računov ter 40% v gotovini. Na koncu sem le dosegel 100% izplačilo v gotovini ( hipotekarni kredit ). Kontrole ni bilo nobene. Je šel pa denar v večini za opremo. ( nlb je bil tukaj najbolj fleksibilen ).
#22
Kaj se vam pa zdi, kako bo sedaj po tej virusni "krizi", kako bodo postopale banke, je pričakovat kakšne znižanje obrestnih mer?
#23
Ne vem če bodo šle lahko še nižje. Sicer se mi zdi da kar dobro kompenzirajo nizke obrestne z višjimi stroški odobritve itd. Na izgubi sigurno ne bojo.
#24
Obrestne mere nižje kot so skoraj ne gredo več, je pa zadnje dni euribor, ki je vezan na variabilno obrestno mero padel še malo bolj v negativo, kako hitro bo pa zrastel po koncu korone bomo pa vidli.


Skok na forum:
Zadnje novice

Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »