Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Airbnb

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Airbnb
#1
Razmišljam o investiciji in sicer kreditu 50-60k za gradnjo hiške, ki bi jo oddajal preko Airbnbja. Približen izračun stroškov cca. 25k opremljena hiška + kar je še za vse porihtat noter skupaj z opremo znese cca. 30-35k + parcela nekje na Primorskem (ne obala) vse skupaj okrog 50k, ki se jih z najemnino v približno 5 letih povrne. Pomembno je samo dobiti pravo lokacijo, severna primorska ali goriška regija mislim, da bi bila kar idealna glede na turizem čez celo leto. V mislih imam nekaj podobnega:

https://trex-systems.com/sl/moduli/trex-camp/

Nikjer nisem zasledil podobnega niza na to temo, zato odpiram novo. Če je že kje debata o tem lahko prenesete.
#2
Hmmm, cifre maš pa dobre. Veliko sreče.
Tudi turisti ne bodo kar drli. Krave bodo shujšale. Slej kot prej.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#3
Ima kdo izkusnje z airbnb. Predvsem mislim na stroske, ki jih ima oseba ki oddaja? Se bolj splaca kot fizicna oseba ali kot sp?

Uglavnem ce se kdo mau razpise ki ima izkusnje bi bilo fajn.

Poslano z mojega SM-N960F z uporabo Tapatalk
#4
Kje in kako ti narediš hiško za 25k? Te bi najel za eno naselje ... Wink

Ok, resno, kot fizična oseba mislim da lahko oddajaš le x mesecev v letu, če se želiš iti celoletno oddajo moraš biti registriran za to dejavnost. Oddaja v primorskih koncih blizu Italije baje niti ni švoh, poznam primer iz okolice Sežane, kjer je stalno polno, ker Italijani živijo precej ceneje v SLO in se vozijo na delo čez mejo v Italijo, dejansko v SLO samo bivajo "na črno".

Google je tvoj prijatelj, za začetek čitaj tole:
https://www.pravnisos.si/objava/airbnb-od-a-do-z/

LP, g
#5
Na linku maš neopremljeno hiško za 20k in opremljeno za 24k. Potem računaj še vse kar spada noter si nekje na 35k + kar moraš še parcelo kupit si nekje na 50-60k vse skupaj. Govorimo o hiški 30 kvadratnih metrov za 2 osebi, kar je za Airbnb več kot dovolj. Sem s Primorske, 20 minut od Italijanske meje, tako da seveda ciljam tudi na to.
#6
Aja, komunalni prispevek, priključki, temelji?, zunanja ureditev?Lako čemo!
#7
Komunalni prispevek plačuje tako ali tako vsak, vsak mesec. Takšni stroški so samoumnevni, kot tudi elektrika, telefon, itd. Priključki so že všteti v ceno, če vzameš opremljeno hiško. Zunanja ureditev nič posebnega razen terase in parkirišča.
#8
Bivalni kontejner, malo lepši. A ti misliš, da boš imel tak kontejner nekje "v vukojebini" na polno oddan? Težka bo! Če morja iz lokacije niti ne vidiš, bo še težja. Zakaj bi šel nekdo nekam najet kontejner? Mogoče če boš imel "happy ending" ali ap "alles iclusiv". Zakaj raje ne kupiš stare hiše, jo prenoviš in oddajaš. V starem istrskem okolju. To so dnarji. Tako vložek, kot zaslužek

Za vse ostalo pa mislim, da te Hrvati v Istri že precej nesejo. Oni postavljajo te kontejnerje v avtokampe namesto pavšalistov. Tam imaš do morja 5 - 50 minut, ...

Komunalni prispevek?! Ni bilo mišljeno komunalno praznjenje kant, pa greznic in podobnega. Prispevek "velikemu bratu" da lahko uporabljaš komunalno infrastrukturo ...

Nisem ravno prepričan, da ti ta investicijski projekt "pije vodo". Lahko pa preveriš podjetniškem skladu ali pa v lizing hiši. Tvoj vložek naj bo parcela z dovoljenjem za postavitev kontejnerja in plačane dajatve "velikemu bratu" ...

In da, fino je če si urediš uradni status, da to lahko počneš. Kasneje je ponavadi nekajkrat dražje Wink
#9
Klemen sem bil istega menjenja kot ti... nič posebnega ... potem ko vidiš kaj vse moreš naredit zato da se lahko userješ v lastni bajti pa vidiš da si se pošteno uštel.

Prvo moreš občini plačat nekih 12.000 eur (v Piranu baje 50.000) za uporabo infrastrukture, potem moreš vsakemu posebej še odštet po 2.000 eur + odvisno koliko dela imajo s tabo. Potem moreš pa vse skupaj speljati še do svoje hiše!

Tako da le pogumno ampak naredi si nekaj prostora (bufferja) Smile

Da ne boš na koncu pozabil "opremit" hišo ker bo potrebno kupiti še pohištvo vsaj en del, pa ne pozabi da bo banka zahtevala zavarovanje nepremičnine ...
#10
Evo, ena izkušnja iz prve roke.
Oddaja se zidanca za 6 oseb komplet obnovljena 2 leti nazaj z vrhunskim pogledom. Drugače lokacija ni blizu nekih "znamenitosti".

Moraš vedit, da ne boš oddajal 365dni/leto. Večina se začne konec aprila, čez prvomajske, junij,julij,avgust,september ter decembra okoli novega leta. Gostje v 95% tujci, do sedaj še ni bilo nekih težav. Ogromno nočitev za 1 noč v poletnem času (sever evrope migrira na hrvaško).

Ogromno časa vzame čiščenje oz. če imaš planirano najem čistilke upoštevaj strošek. Suma somarom letno nekje okoli 5000€ dohodka, ko odšteješ vse stroške se skoraj prepolovi.
Plan, da si boš v 5 letih odplačal investicijo 50k€ pozabi.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »