Kar naredi dom > Zabavna elektronika
Priklop na radijsko anteno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Priklop na radijsko anteno
#1
V kletnih prostorih stanovanjske hiše imam delavnico. V delavnici imam poleg TV priključka še priključek za radijo oziroma kabelski sprejem radijskih programov. Klasična zunanja antena radijskega sprejemnika ne pride v poštev, ker mi v kleti nič ne lovi. Zanima me, kako bi lahko iskoristil kabelski signal za radijske postaje, ki mi jih ponuja kabelski operater, ker moj radio (starejši-stolp) nima priključka za sprejem po kablu. Ali obstaja kakšen adapter, oziroma sprašujem, če se to da kako prilagoditi. :roll:
Hvala za odgovor in lep pozdrav
BG
#2
Poskusi patent naše mame. Žico iz doze je speljala do radija in ovila okrog zunanje antene. V davnih časih je imela žico tudi ovito okrog pipe, baje ji je delalo. Z njenimi teorijami se raje nisem ukvarjal, ker sva se takoj sporekla.
#3
Torej ti nimaš priključka za zunanjo anteno na tem "stolpu"? Če ga imaš, veži nanj; če pa ne, pa naredi kot je predlagal kadotr.
Ampak vseeno uporabi moški konektor, da ne boš naredil kratkega stika v vtičnici. Srednjo žilo konektorja potem poveži na palično anteno.
https://www.merkur.si/konektor-redline- ... kac-kotni/

Lahko pa se zgodi, da vseeno ne bo nič, odvisno od ant. inštalacije.
#4
OK, hvala za namig, bom probal.
lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »