Splošno > Sam svoj mojster
Kje se dobijo takšne spone za vrtalno mizo?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kje se dobijo takšne spone za vrtalno mizo?
#1
Dober dan!

Doma imam klasični jermenski namizni vrtalni stroj, ki ima nastavljivo mizico za obdelance. Do sedaj sem za pritrjevanje slednjih uporabljal kar klasične spone. Ugotovil sem, da imam z njimi kar jekaj težav, saj pri vrtanju večjih predmetov (npr. plošč) ne pridem dovolj blizu mesta za vrtanje, zato se mi obdelanec včasih maje.

Zanima me ali bi kdo vedel kje (v Slo ali v EU) se dobijo takšne spone, kot so na spletni strani spodaj? Vem, da so v ameriki zelo popularne, pri nas jih pa še nisem videl. Iz amerike ne želim naročati, ker poštnina pride še enkrat toliko, kot je vredna sama spona.

https://www.machineryhouse.com.au/C103

lp
#2
http://www.maksal-line.rs/PREKLOPNE_STEGE_1/

Dobiš v Merkurju, Obi, razni Bavbavi.....Spodaj samo dodaš ploščico ploščatega železa, v sredini katere imaš luknjo z navojem kamor z vijakom pritrdiš skozi podstavek vrtalnega stroja.

Druga (dražja) opcija ti je, da nabaviš šraufštok. https://www.merkur.si/rocni-paralelni-p ... art-721-6/ Mogoče je tale velik. Dobiš tudi manjše.
#3
ta bo bolj pravi
STROJNI PRIMEŽ ZA VRTALNI STROJ 100MM PS-100 , interdiskont
#4
Halder.si

Meusburger.com

Lesnik.si

Zibtr.com

Wd-tehnik.si

.....

Primež ob večjih kosih ne pomaga najbolj.... Wink


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »