Opremljanje doma > Pohištvo
Ogledalo v kopalnici - steklo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ogledalo v kopalnici - steklo
#1
V kopalnico nameravam s silikonom prilepiti po meri odrezano ogledalo in zanima me na kaj moram biti pozoren, da ne bo ogldalo imelo tistih rdečkastih robov že čez par let.

Kakšno ogledalo moram kupiti? Je potrebno robove, kjer je steklo odrezano in brušeno kaj zaščititi? S kakšnim silikonom naj ogledalo prilepim na ploščice?
#2
jaz sem uporabil kar navadnega, 15 let že zdrži (res pa zadnja 4 leta nisem pogledal vanj, ker sem se preselil). najbolje ti bo povedal steklar, ki ti je/bo prodal ogledalo. napačen silikon morda lahko sčasoma razžre tisto srebrno plast pa se potem lise vidijo. tisto po robovih pa bi tudi rekel da je v prvi vrsti odvisno od kvalitete srebrnega premaza zrcala.
#3
Ogledala sem vedno lepil na obojestranski lepilni trak namenjen temu. Debeline 1.2 mm in se malo stisne ko nanj pritisneš.
Po 20 letih je še vedno tako držal, da se nam je razbilo ogledalo, ko smo ga hoteli sneti.
#4
Vedno uporabim obojestranski lepilni trak in brezkislinski prozorni silikon (bolj mehak je od obarvanega). Kislinski silikon z leti razžre zaščito in srebro na ogledalu.
#5
Obojestranski lepilni trak debeline cca. 1mm za distanco (da ne iztisnemo vsega lepila ven) ter za trenutno fiksacijo + lepilo na osnovi MS polimerov = zmagovalna kombinacija.

Silikoni so "tko tko", včasih ja, včasih ne, odvisno kakšen je pa kakšen premaz. Se je že zgodilo, da so eni šele kasneje reagirali.

Dobiš pa oboje (trak in lepilo) v skoraj vsaki gradbeni trgovini - če ti ni za it ven iz hiše, pa www (enaa ipd.) Smile


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »