Nepremičnine > Finančna plat
Nakup stanovanja s pologom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nakup stanovanja s pologom
#1
Pozdravljeni!

Zanima me, kako je glede nakupa stanovanja z nizkim pologom (cca. 5K EUR), ker bi rad kupil in oddajal v najem.

Ker na tem področju nimam še veliko izkušenj sprašujem na forumu.

Hvala in lep dan.
#2
Ni čisto jasno, kaj vprašuješ, ampak recimo da ugibam: imaš 5000€ in nameravaš služiti z oddajanjem stanovanja, ki ga boš kupil na kredit. Če je to tvoja zamisel, potem ti rečem, vloži svoj denar kam drugam, tu ne bo kruha zate...

L.p., Kloko
#3
Ja približno tako, ker jih je večina tako začela da z pologom kupijo stanovanje, ker drugače pri 25ih težko z gotovino kupiš stanovanje. Meni se zdi dobra zamisel, lahko slišim vaše mnenje?
#4
Kredit je treba plačati tudi če ni najemnine, davki od najema, davki na luksuz, stroški s stanovanjem...
#5
Davek na luksuz?
#6
Lahko mu rečeš davek na nepremičnine, si pa lahko prepričan da bo v roku 5 let tudi se kaj ekstra.
#7
birdintreeed Napisal:Ja približno tako, ker jih je večina tako začela da z pologom kupijo stanovanje, ker drugače pri 25ih težko z gotovino kupiš stanovanje. Meni se zdi dobra zamisel, lahko slišim vaše mnenje?

Osnove predvidevam da razumes? Da moras biti kreditno sposoben, sploh ce zelis prakticno 100% financirati iz kredita, da ti banka kredita ne da zastonj, da imas obresti in stroske... In da bo potrebno prakticno v vsako stanovanje ze na zacetku vsaj nekaj malega vloziti, da bo potrebno placati vse davke, da bo potrebno vzdrzevanje...

Ce pri 25ih nimas svojega stanovanja, potem najprej razmisli o tem, kako priti do njega. Nakup dodatnega stanovanja za oddajanje je (po mojem skromnem mnenju) potencialno dobra nalozba, ki pa si jo privoscis sele v situaciji, ko te kredit ali pa nakup v gotovini ne boli kaj prevec.
#8
Evo tole

V Ljubljani bo zrasel blok le za turiste

https://siol.net/posel-danes/novice/v-l ... ste-487772
#9
kratkorocni ali pa dolgorocni najemi... Se vedno velja vse zgoraj napisano Smile
Roko na srce, ce hoces stanovanje oddajati turistom, rabis se vec financ na zalogi za popravila, vzdrzevanje, sprotno modernizacijo itd. Stanovanjski kredit prakticno brez pologa tudi ne bo pokril stroskov notranje opreme, raznih dodatkov itd. - celega stanovanja pa za 5k EUR nikoli ne bos opremil tako lepo, da bodo ljudje vzeli v zakup lokacijo med zeleznico in avtocesto, povsem izven centra mesta...


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »