Gradnja in obnova > Napeljave
Raba deževnice pri novogradni

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raba deževnice pri novogradni
#1
Pozdravljeni.

Zanima me kako je z rabo deževnice za splakovanje stranišč.
Ali obstaja kakšen odlok o rabi deževnice za sanitarne namene?
V mojem primeru bi mi zaračunali vodo iz javnega vodovoda in deževnico ki bi jo uporabljal za splakovanje stranišča.Prišli so namreč na idejo da bi deževnico plačeval na povšal,cca4,3 m3 na mesec.Nikjer namreč nisem zasledil da bi zato obstajal kakšen odlok.Berem določene odloke o rabi javnega vodovoda in nikjer nisem opazil da mi to prepoveduje,plačilo komunalnih storitev za vodo gre na števec nakar bi mi na to porabo vode morali obračunati tudi odpadne vode.
Deževnico imam namen uporabljati za vrt,pranje dvorišča,avta in splakovanje stranišč.
#2
https://www.delo.si/novice/slovenija/de ... rosek.html
#3
To si zmišljuje vsako komunalno podjetje, v spregi z občino, posebej. V principu bi te morali oprostit plačevanja kanalščine za padavinske vode, če jih spelješ v ponikovalnico in ne gredo v javno kanalizacijo.

Pavšalno plačevanje se ti ne izplača. Nikoli ne boš porabil 4m3 vode za splakovanje stranišč. To je navaden rop. Poleg tega je vprašanje, če bo poleti sploh za 1m3 padavin. Najbolj pošteno je dodaten števec za hidroforjem in potem naj obračunajo dejansko porabo.
#4
a zaupaš občino?
#5
V občino in državo še zdaleč ne saj tako samo obirajo na vseh ravneh.Če dam števec na hidrofor mi bodo računali še na ostalo vodo ki jo bom rabil za vrt in ostalo .Pa tudi razvod imam tako narejen da bi mi števec pobiral vso deževnico ,štemat pa ne mislim več.
#6
Da je to, veleum slovenskega bananastana in kraja brazpravne raje za poplačilo parazitov na račun davkoplačevalskega denarja, je dandanes poleg redkih "zeleno osveščenih) tudi ali samo še loleku na minimalcu znano. V tolažbo ti je lahko samo "osveščenost" in manjša poraba čistil in praškov ..... kljub dražji investiciji - stroškom,(že takrat poplačan davek), kar pa po logiki mačehe domovine zaradi neplačanega DDV naknadne manjše uporabe (čistil) morajo kompenzirat ----da se poplačajo.....svinjari.. :mrgreen:
#7
Ne razumem, kaj imata komunala ali občina z deževnico?
To mi ni pa res popolnoma nič jasno.

Menda ja na tem svetu ne obstajajo norci, ki prosijo obe okupatorski organizaciji, da jim naloži plačilo še tega.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#8
Zaenkrat je samo še zrak, ki ga dihamo, neobdavčen. Boš videl, se bo en pametnjakovič spomnu, bomo vsi dobil nagobčnike z števcem, pa bomo plačeval. Na začetku pavšal, no pol bo pa že daljinsko odčitavanje...... :mrgreen:
#9
Fery Napisal:Ne razumem, kaj imata komunala ali občina z deževnico?
To mi ni pa res popolnoma nič jasno.

Menda ja na tem svetu ne obstajajo norci, ki prosijo obe okupatorski organizaciji, da jim naloži plačilo še tega.
Odločijo se, da ti pri kanalščini obračunajo še vso vodo, ki steče iz strehe v kanalizacijo. Sicer se to dogaja že več let. Primer članka https://www.zurnal24.si/slovenija/za-pov...cno-241903

OP-u bi svetoval, da se najprej znebi plačevanja deževnice (jo spelje stran od kanalizacije) in jo kasneje uporabi za karkoli že 8)
#10
Jaz sem se znebil prispevka za meteorno vodo, ko sem vso preusmeril v ponikovalnico, ki ima dva namena (izpust za TČ voda-voda in vso meteorno vodo). Prišel je eden iz komunale in je potrdil izvedbo v ponikovalnico.
Za WC-je in kar veliko vode zunaj (pipa za hladno vodo na dvorišču, topla je iz bojlerja) bom pa uporabil hidrofor. Možen bo preklop na vodo iz komunale, vmes nepovratni ventil. Veliko te porabljene vode gre v kanalizacijo, samo kaj hočemo. V hišo mi pa ne smejo. Pravzaprav se pri njihovem števcu na parceli konča njihovo...

Je pa te vode po moji oceni več kot 30 %, kar je kar nekaj kanalščine manj...
#11
Okupatorski organizaciji lahko strehe merijo in to zaračunajo. To se tudi dejansko dogaja, ker narod vse požegna.
Ampak tukaj se govori o nečem popolnoma drugem.

Da bi si nekdo uredil uporabo deževnice v lastne namene in se šel samoprijavit.
Da to uporablja.
In kasneje plačevati pavšal na to.
Za kaj takega moraš biti resno bolan.
Če si pa že toliko neumen, da to dejansko narediš, ne vem zakaj bi kasneje jokal po forumih. Tiho bodi in plačuj. Vsaj sramoto si prišparaš.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#12
Tukaj se vsaj enkrat strinjam z Fery-em!
Še večji nesmisel pa je z pitno vodo drek izplakovat!
#13
@Fery
Ne vem, če je to o bolezni čisto res. OP bi bil rad pošten in se je pozanimal pri okupatorski organizaciji kaj in kako. Ima dve opciji: 1. plača pavšal in potemn zliva vodo v kanalizacijo kolikor hoče in 2. montira števec za hidroforjem in potem plačuje tudi vodo za zalivanje vrta kot da je šla v kanalizacijo.

Mogoče obstaja tudi varianta z ločenim odcepom pred števcem, ki pelje direktno na vrt (zalivanje vrta, pranje avta). O tem se je potrebno pozanimat na dotični občini oz. komunali ker je res, da ti v nasprotnem primeru pavšalno obračunajo vse padavinske vode kot da gredo v kanalizacijo.

Najbolj "praktičen" je pa način kot ga je opisal grega09 8)
#14
Ni res. Da je dal praktičen nasvet. On govori o drugi stvari.
Vidim, da imaš težave z razumevanjem.

Za opisan problem mislim, da niti pravne podlage še ni.
Za obdavčevanje vode s strehe pa je že.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#15
Fery, a maš spet menstruacijo? OP-a si označil kot resno bolnega, mene pa s težavami z razumevanjem. Prispeval si pa kaj že točno? Nasvet o ne-jokanju na forumu in šparanju sramote.

Če OP hoče narediti tako, da ga lokalni organi ne bodo gnjavili, mu pa valjda lahko predlagamo o čem naj se še pozanima oz. kako naj naredi.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »