Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Občinska cesta na naši parceli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Občinska cesta na naši parceli
#31
@Tku
No, to pa je zanimiva fora, da od občine zahtevaš uporabnino! Treba še zakonsko preverit, če bi ta zgodba pila vodo, ker je na zasebni poti namreč vknjižena služnost.
#32
Lahko pa porežeš asfalt.
#33
Da se vrnemo k prvotnemu vprašanju. Jaz sem zadevo rešil v doglednem času (manj kot dve leti), odvijati se je začelo leta 2013, ko sem na občino Tržič pismeno oddal splošno vlogo za odmero ceste. Pred tem so se sprenevedali in na monitorju kazali, da je že vse davno urejeno. Hoteli smo samo, da se stvar dokončno uredi, kar je največ vredno. Glede denarja je itak brezveze, ker gre za drobiž. Na koncu smo dobili 22€/m2, oni pa so plačali vse stroške postopkov, odmere in vknjižbe. Še primerek vloge (priznam, da papirja o dogovoru ureditve meja iz davnega leta nismo našli):

Zahtevek za odkup, uradno odmero nepremičnine PARCELA 999/1 in vpis novonastalega stanja v Zemljiško knjigo.

Obrazložitev:

Leta 1989 je potekala rekonstrukcija ceste mimo naše hiše. V ta namen je občina v povezavi s krajevno skupnostjo in dovoljenjem prejšnjega lastnika (mojih staršev), cesto razširila tudi na parcelo 999/1. Občina se je pri tem obvezala odmeriti parcelo, parcelo odkupiti ter zadevo zemljiško-knjižno urediti; vse skupaj na stroške občine.

Prejšnji lastnik (moj oče) se je o datumu realizacije navedenega dogovora redno ustno zanimal pri pravnici na uradu za urejanje prostora. Vsakokrat je dobil ustni odgovor, da se bo zadeva uredila po dokončani rekonstrukciji ceste.

Nov nepremičninski zakon prinaša plačilo davka tudi na parcele. Zaradi nerealizacije dogovora bi moral plačevati davek tudi na del parcele, ki je že dolgo časa javna cesta in bomo prisiljeni izpodbijati davčne odločbe.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »