Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Kamin in dimnik v montažni hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamin in dimnik v montažni hiši
#1
Nekako se odločam, da bi v montažno hišo dal še kamin. Malo zaradi ambientalnega kurjenja, malo pa za primer tretje svetovne vojne Big Grin .
Na kaj je potrebno paziti?
Kamin bi bil v dnevnem prostoru, ob steni (zunanji), želim da mi zavzame čim manj prostora, pa da vseeno izgleda lepo, ne pa kot kakšen gašperček iz 70tih let. Kakršnakoli ideja je dobrodošla.
#2
Midva ga imava v planu ob notranji steni, pa mi je že malo žal, ker je dimnik tako spodaj kot zgoraj na poti... mora biti kar velik (min.fi18), potem so zahtevani odmiki od lesenih delov, etc. Uglaunem, če bi še enkrat delal, bi ga dal zunaj in kamin ob zunanjo steno.
#3
Daš kamin na zunanjo steno, dimnik ven, rostfraj, izoliran, da ne prihaja do kondenza, pa bo zadeva zdržala tud četrto svetovno.
#4
Na drugi strani zunanje stene je pokrita terasa, zato ne bi rad tam zunanjega dimnika.
V mislih sem imel nekaj takega, kamin in dimnik v enem kosu. Kar mi zavzame res malo prostora.
Ponudnik je Schiedel, ki verjetno ni najcenejši. Bi bila še kakšna cenejša alternativa?

https://www.youtube.com/watch?v=IPqEHh1fORo

Pa še malo lepši dizajn:
https://www.youtube.com/watch?v=DKeCPexI96Q
#5
Midva sma dala kamin v dnevno sobo pred 9 leti. Ker se itak nisma na to spoznala, smo vzeli kurišče v domači štacuni (1200€), postavili pa na mesto, kjer je nekoč, v stari hiši, že stala peč. Edino dimnik je bil preozek za nov kamin. Zato smo mogli razširit premer dimnika z vrtanjem. Se pravi...po moji izkušnji pazit na dobro vleko. Da ni pozneje cela hiša zadimljena.
#6
Ok. Dimnik bomo že nekako izolirali, da ne bo slučajno zažgal lesene stene v montažni hiši.
Kaj pa sam kaminski vložek? A se z zadnje strani dotika stene, oz. koliko izolacije je vmes med kaminski vložkom in steno?


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »