Kar naredi dom > Dom in male živali
Miši v stiropor fasadi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miši v stiropor fasadi
#1
Zadnjič naju z drago zbudi škrebljanje pri oknu - precej značilen zvok praskanja po fasadi. Poslušam, mi je precej očitno, da je čisto zraven okna na stopnišču (recimo 3m nad tlemi, zunanja stran).
Naslednji dan, google zbrska tole: https://www.youtube.com/watch?v=BxxFNkNf6q8
zvečer grem v akcijo, naredim past po navodilih iz povezave, ker nimam arašidovega olja vzamem navadnega in notri narežem malo ementalerja. Ko se danes vrneva iz dopusta presenečenje - dve miši nista napravili plavalnega tečaja.
[attachment=o29119]
Pod oknom, kjer je škrebljalo imam uto v katero miši pridejo brez težav. v vogalu ute je že nekaj let mala luknja v stiropor fasadi čisto pri tleh. Ko vanjo vtaknem prst ne pridem do konca. Se do zdaj nisem sekiral, zdaj pa sumim, da je not prišla miš, po kanalih med opečnim zidom in stiroporom prilezla gor do okna in se spravila praskat purpen med oknom in steno, zna biti da mi celo prileze pod polico noter v hišo.

Ali je kaj takega možno? Ima kdo kaj podobnih izkušenj?

Za saniranje sem najprej odpravil krivca (neplavalca na zgornji fotki:-), zdaj pa bom saniral tako, da režo pod polico zapurpenam, prav tako luknjo v fasadi na tleh, kjer mislim da je miš prišla not. Bo to dovolj ali naj napravim še kaj?


Priložene datoteke
.jpg   miši spijo.jpg (Velikost: 72,03 KB / Prenosi: 1383)
#2
Če si dal v neuspešni plavalni tečaj atija in mamico, si morda rešil težavo. Purpen jih ravno ne ustavi. Pa kakega mijav nimaš pri hiši? Te običajno zelo hitro rešijo težavo.
#3
Jeklena volna + purpen. Tega baje ne uspejo pregrizit.
#4
Nardijo pa obvoznico.
#5
Gotovo si gorenc Big Grin

:? Ne se borit z njimi, jest jim daj, da bodo vesele.. Confusedhock:

https://www.facebook.com/Agrolit/photos ... 995135708/
#6
Purpen jih po mojih izkušnjah ustavi. Kupi tistega z dolgo cevjo.
A če greš z purpenom v stiropor, se zna zgoditi , da poškoduje fasado ali kaj drugega. Sila pri strjevanju je precejšnja.
#7
destruktor, hvala za namig a prepozno. Ko je bilo najtopleje sem zapurpenal (ker piše da mora bit vsaj 5°C). Pena je v luknjo skozi katero sem polnil kar šla in šla in šla...zgleda da je spodaj res pravi mišji labirint. Zdaj pa držim pesti, da mi fasade ne odlepi iz zidu:-) Je pa po kake pol ure iz luknje, v katero sem filal peno, prilezlo ven za kak liter ekspandirajoče pene :-)

Ker nisem imel kovinske volne, kot je svetoval nekdo zgoraj, sem dal med purpen kar tri kovinske mrežice za pomivanje posode (zrihtala žena:-)
#8
VseJeZeZasedenodestruktor, hvala za namig a prepozno. Ko je bilo najtopleje sem zapurpenal (ker piše da mora bit vsaj 5°C). Pena je v luknjo skozi katero sem polnil kar šla in šla in šla...zgleda da je spodaj res pravi mišji labirint. Zdaj pa držim pesti, da mi fasade ne odlepi iz zidu:-) Je pa po kake pol ure iz luknje, v katero sem filal peno, prilezlo ven za kak liter ekspandirajoče pene :-)

Ker nisem imel kovinske volne, kot je svetoval nekdo zgoraj, sem dal med purpen kar tri kovinske mrežice za pomivanje posode (zrihtala žena:-)


Kako so zdaj tvoje miši, si rešil z mrežicami? Imam isto težavo samo večjega obsega pa nevem kako se je naj lotim. Purpeno okrog vrat so mi totalno zdelale da je pihalo noter, zjutraj sem zafilal, zdaj že načeto. Okrog okna v kopalnici so naredile luknjo in prišle pra.... noter za knauf (točkovno lepljen na opeko) in ni samo ena, se sliši grickanje od povsod. Imam invazijo zdaj ko se je shladilo, mačka je včeraj ujela 2 in danes 3 na podstrešju.
#9
jurka,
miši so luknjo, ki sem jo zapurpenal pustile pri miru.
Jih imam tudi jaz spet, pojavile so se dva tedna nazaj v zunanji "lini", kjer shranjujem šaro. Pregrizle vrečkice s semeni (pojedle seme korenčka, solate ipd). Pregrizle so celo kartonsko škatlo od umetnega gnoja in v njo vstavljeno plastično vrečko, da se je začel ven vsipat umetni gnoj. Le-tega valda niso žrle, predvidevam. Past na olje zdaj ne deluje, sir so mi pobrale ven...izgleda so letočnje malo večje oz boljše plavalke :-)
#10
vrsta olja ni pomembna,
glavno, da jim tace zmoči in da je skleda dovolj visoka.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »