Gradnja in obnova > Nizkoenergijska in pasivna gradnja
Adaptacija - ytong?!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adaptacija - ytong?!
#16
Citat:Če delaš sam imaš za 20 jurjev pozidano in streho gor.
Zrušit star objekt, vse odpeljat, nato zazidat novega in pokrit. Težko, tudi če delaš sam. Sosedje so dali skupaj med 15 in 20k samo za rušenje. Predlani. Torej, da so jim hišo "olupili" stavbnega pohištva in nato porušili in odpeljali ves material.

Mi smo tako obnavljali 80 let staro hišo. V obnovo sva šla zato, ker nama je bila hiša lepa in o rušitvi sploh nisva razmišljala. Je pa res, da je tako temeljita obnova zelo draga in polna nepredvidenih stroškov. Od naše hiše so na koncu ostali le zidovi in večina starega ostrešja, vse ostalo je šlo ven. Naredili smo novo streho, fasado, omete, rapidno AB ploščo, komplet nove predelne stene (ytong) v 1. nadstropju, hidroizolacijo in hišo pred izdelavo AB plošče tudi na novo podtemeljili - "ziher je ziher" (tudi statik ni imel nič proti Smile ).
#17
Vse je drago, če se greš gospoda. Kamen od zidov lahko zmelješ in uporabiš za nasutje, ograjo, škarpo. Še precej uporabna zadeva. Les je pa uporaben za marsikaj, v najslabšem primeru za kres za 1. maj.
#18
Itak, da se nekaj da. Mi smo uporabili marsikaj. Ampak podret hišo s tlorisno površino 84m2...
Kljub temu, da so si les takrat večinoma odpeljali in smo ga precej pustili za kasnejša gradbena dela, je od naše hiše v 3 letih odpeljalo vsega skupaj več kot 30 5 kubičnih tovornjakov odpada. Zunaj so kar naprej rasli hribi. In to ne majhni. Zdaj pa - če bi porušil celo hišo... Ne vem, no.
#19
Pozdravljeni, bom se enkrat pretehtal vse glede starega obodnega zidu... Danes sem na xello poslau skice in nacrte, cakam odgovor o prb. Znesku materiala ter kako bi oni to izvedli. Naceloma naslednji teden pa naj bi celo prisel mimo njihov inzinir si pogledat stvar. Hvala vsem za mnenja in pomoc. Se javim, ko bom kaj napredoval Wink


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »