Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Pomoč pri postavitvi kopalniške opreme

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomoč pri postavitvi kopalniške opreme
#1
Pozdravljeni,

smo pred prenovo kopalnice v bloku. Trenutno je prostor razdeljen na tri dele - med kopalnico in ločenim wc-jem je predprostor, s katerim izgubim kar nekaj dragocenega prostora. Zato razmišljamo, da bi podrli stene in združili wc s kopalnico ter tako pridobili večjo površino. Dolžina kopalnice meri 360 in širina 206 cm. Prilagam tudi izris, ki smo ga sami naredili (se verjetno opazi laični pogled na prostor :? ). Ker bodo vse inštalacije postavljene na novo, lahko izbiramo, kje bi bilo kaj postavljeno. Želimo si večje tuš kabine v izmeri 80x100 ali 80x120cm; pralni in sušilni stroj v isti liniji - nad njima bi bila odlagalna površina; lijak in wc ter večja omara za shranjevanje čistil, brisač itd. Nad strojem ob steni bo tudi bojler, ki ga žal na sliki ni.

Lepo bi prosili, če bi lahko kdo prispeval kakšen nasvet v zvezi s postavitvijo ali podal svoj predlog.

Hvala lepa!


Priložene datoteke
.png   ko61.png (Velikost: 236,53 KB / Prenosi: 868)
#2
meni se zdi sicer povsem v redu. a ker ti to kaj dosti ne pomaga ... če daš vrata 10 cm bolj proti lijaku, pride radiator za vrata.
med tušem in omaro je bolj malo prostora, štorasto se bo obrisati. morda bi zasukal omaro na desno steno, lahko tudi tuš kabino.
okna očitno nimaš ali si ga pozabil narisat?
in eno čisto mimo vprašanje .. v bloku boš kar stene podiral?
#3
Hvala za namig glede postavitve omare in tuš kabine, bomo vzeli na znanje. Tako kot si napisal, okna ni v kopalnici, zato bi se lahko poigrali še s kakšno drugo postavitvijo opreme v njej. Stene bomo podirali po predhodnem soglasju stanovalcev in obisku statika, ki je potrdil, da jih je možno podreti, saj niso nosilne. Zato pa raje vprašamo še koga na forumu, ki ima več izkušenj in mogoče boljši smisel glede postavitve notranje opreme.
#4
Oba stroja v vertikalo. Sušilca na pralnik, boš dobil kar nekaj dragocenega prostora.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »