Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Pomoč pri postavitvi kopalniške opreme

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomoč pri postavitvi kopalniške opreme
#1
Pozdravljeni,

smo pred prenovo kopalnice v bloku. Trenutno je prostor razdeljen na tri dele - med kopalnico in ločenim wc-jem je predprostor, s katerim izgubim kar nekaj dragocenega prostora. Zato razmišljamo, da bi podrli stene in združili wc s kopalnico ter tako pridobili večjo površino. Dolžina kopalnice meri 360 in širina 206 cm. Prilagam tudi izris, ki smo ga sami naredili (se verjetno opazi laični pogled na prostor :? ). Ker bodo vse inštalacije postavljene na novo, lahko izbiramo, kje bi bilo kaj postavljeno. Želimo si večje tuš kabine v izmeri 80x100 ali 80x120cm; pralni in sušilni stroj v isti liniji - nad njima bi bila odlagalna površina; lijak in wc ter večja omara za shranjevanje čistil, brisač itd. Nad strojem ob steni bo tudi bojler, ki ga žal na sliki ni.

Lepo bi prosili, če bi lahko kdo prispeval kakšen nasvet v zvezi s postavitvijo ali podal svoj predlog.

Hvala lepa!


Priložene datoteke
.png   ko61.png (Velikost: 236,53 KB / Prenosi: 871)
#2
meni se zdi sicer povsem v redu. a ker ti to kaj dosti ne pomaga ... če daš vrata 10 cm bolj proti lijaku, pride radiator za vrata.
med tušem in omaro je bolj malo prostora, štorasto se bo obrisati. morda bi zasukal omaro na desno steno, lahko tudi tuš kabino.
okna očitno nimaš ali si ga pozabil narisat?
in eno čisto mimo vprašanje .. v bloku boš kar stene podiral?
#3
Hvala za namig glede postavitve omare in tuš kabine, bomo vzeli na znanje. Tako kot si napisal, okna ni v kopalnici, zato bi se lahko poigrali še s kakšno drugo postavitvijo opreme v njej. Stene bomo podirali po predhodnem soglasju stanovalcev in obisku statika, ki je potrdil, da jih je možno podreti, saj niso nosilne. Zato pa raje vprašamo še koga na forumu, ki ima več izkušenj in mogoče boljši smisel glede postavitve notranje opreme.
#4
Oba stroja v vertikalo. Sušilca na pralnik, boš dobil kar nekaj dragocenega prostora.


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »