Opremljanje doma > Ostalo
Mini živalice na masivnem hrastu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mini živalice na masivnem hrastu
#1
Živjo.

Mi zna kdo razvozlati, kaj je tole na sliki.

https://imgur.com/a/32A09TV


Prilagam še filmček, če se bo sploh kaj videlo. Zadevice so res mini, 1mm, več ne. Zelo hitre, ne skačejo. Smile

https://drive.google.com/file/d/1MraAkB ... Q4aeO9uNzk

Pojavljajo pa se v kopalnici, kjer imamo polico, ki je iz masivnega hrasta ter tudi v stenski niši, ki je iz enakega materiala. Povezujem jih z lesom ...

Se komu sanja, kaj bi to bilo. Hvala?
#2
O nečem podobnem je bilo govora tule. Mogoče ti kaj pomaga.

viewtopic.php?f=14&t=73792&p=897174&hilit=pra%C5%A1ne#p897174

Zgleda, d je bla dobra letina za mrčes.
#3
Hm, lahko bi bile hišne bolhe ja. Čeprav, mogoče celo bolj spominjajo na prašne uši Če ni to eno in isto:

https://www.videoblocks.com/video/book- ... _eijfc9jrd
#4
Ja, akulp, natanko te imaš na tistem videu na listu papirja.
Psocidi (psocids) ali knjižne uši, čeprav to niso. Zadržujejo se na toplih in vlažnih, slabo prezračevanih mestih, vlažnih kartonskih škatlah, knjigah, papirju. Prehranjujejo se z plesnimi, glivami, ki jih pogojuje (nagnit) organski material (lahko tudi uporaba lepil za les, na katerem se lahko pojavi njihova "prehrana". Psocidi sami po sebi niso nevarni, ne grizejo, nevarni niso ne ljudem ne hišnim ljubljenčkom, so pa moteči. Večje populacije praviloma nakazujejo probleme z vlago in plesnijo. Če zalezejo v hrano, je le to potrebno zavreči. Borba proti njim je namerjena v smer zmanjševanja vlage v prostoru (prostorih) kjer se zadržujejo. V kuhinjah je potrebno pregledati mesta v okolici odtokov, v kopalnicah enako pri kadeh, v okolici gumbov vgradnih (geberit) kotličkov, keramične ploščice morajo biti res dobro zafugirane, ker se drugače zadržujejo za njimi, za njih pa lahko tudi zaide voda, ki je potem hitro vzrok rasti plesni za keramično ploščico, in krog je sklenjen. Skratka prezračevanje, razvlaževanje, kontrole odtokov, sifonov, padcev tal in morebitnim vrzelim med fugami keramike. Pa kak Pips, Autan tudi pomaga. Sicer ne trenutno, ko pa kontrolo vršiš dnevno in jih tudi redno "potolčeš, se bo njihovo število na koncu vendarle zmanjšalo. V hišo pa jih velikokrat zanesemo sami, ob kakih prenovah kopalnic, vgradnji kotličkov v steno, prenovah kuhinj, ipd., ko prinesemo pesek za izdelavo malte, betona, kake kose starih opek za zidanje, polnitev vrzeli v stenah...in jih tako sami "povabimo" v hišo, stanovanje.


Priložene datoteke
.jpg   psocids.jpg (Velikost: 86,82 KB / Prenosi: 864)
#5
@arbajter, hvala za potrditev.

In ja, s prenovo so očitno prišle. Bom poskusil Biokill za začetek, pa da vidimo. So pa samo na teh dveh mestih videne in bi rekel, da so res prišle z lesom in lepilom za les. Poleg tega pa je zdaj še idelano, ker je ta les nad vgradnim kotličkom oz pipami...voda/vlaga in kot si rekel, krog je sklenjen.


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »