Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Priklop WC školjke (višina odtoka)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Priklop WC školjke (višina odtoka)
#1
Baje, da mora bit višina od poda pa do sredine odtoka za wc školjko 18cm. To mi je včeraj povedal vodovodar, ki mi bo priklopil centralno in ostalo. Jaz pa imam višino nekje 23-24cm od estriha. To mi je delal en drug vodovodar s katerim že tako nisem bil zadovoljen. Zdaj pa še to ugotovim. Kakšne so zdaj opcije za montažo? Ali bo treba kaj podzidat, da bo recimo školjka dvignjena za tistih 5cm ali so še kake druge variante?
#2
BlackHole,
to imaš za priklop v steno ??

Lep pozdrav
#3
Ja, odtok je v steni. Sem videl včeraj tudi školjke, ki se lahko montirajo na steno, tako da višina odtoke verjetno ne bi smela bit problem. Sem še kaj spustil?
#4
Včeraj mi je monter (vodovodar) govoril, da ta izvedba ne bo šla. Da bi lahko WC školjko (videčo) montiral v steno, pa ga nekak (se mi zdi) nisem razumel zakaj ne. Če je težava samo v stabilnosti montaže ali kaj drugega. Namreč, jaz bi školjko pritrdil brez kakšne podkonstrukcije, če se da. Je pa res, da je ta Porothermov rdeč cigl precej švoh, tak da ne vem kako bi to dobro izvedel. Je pa tisti zid ometan (2-3 cm ometa). Tako da s kako hilti maso bi po moje moralo držat teh 100 kg (raje še malo več).
#5
Školjko lahko pritrdiš na steno le s pomočjo vzidnega kotlička (LIV; Geberit). Najmanj ena stara tema je že bla o tem. Poišč.

Če se ne motim je pri meni sredina odtoka 19cm. Montaža bo šla samo mogoče bo školjka zato malo višje. Če ste vsi na dolgih nogah ne bo težav.
#6
Če ne bo šlo, potem bom pač tistih 5cm moral dvignit s siporeksom.
#7
BlackHole,
pri hilti masi, ki jo omenjaš ni problem. Problem se ti bo pojavil, v kolikor sa stene poroterma poškodovane in ne bodo zdržale potega
( tvoje teže na školjki) in bodo popustile!! :lol: Big Grin :wink:

Lep pozdrav
#8
Stene opeke mislim, da niso poškodovane (sem bil zraven, ko smo jo zidali), ne vem pa, koliko zdržijo. Zato bom pa raje pozidal tisti kos tal s 5cm siporeksa in montiral klasično WC školjko, v tla.
#9
Si sposodim temo

Obnavljam eno kopalnico pri bratu v bloku. Blok je gradnja cca 1985. sedaj ko sem izmeril višino za priklop wc školke je le bogih 11cm do centra priklopa. Ker je to blok in zelo majhna kopalnica, nevem kako bi to rešil razen gaberit.

Nasel sel exscentre za priklop, tisti pa le pomagajo le max 2,5cm. Ma kdo kako idejo ali pa izkušnjo kako to rešit.

Prej je bil priklop z 0,6 m cevjo potegnje bolj v prostor in nekako postrani in zelo zasilikonerano.
#10
Obstajajo ekscentri z večjo diferenco; če je distanca do stene dovolj velika tudi s gibljivo cevjo, včasih se to naredi z dvema kolenoma 110.. odvisno od situacije
#11
Kakšne podatke pa vam trosi tale vaš vodovodar, center cevi odtoka za školjko mora biti na višini 23cm in to je popolnoma pravilno.

Kar se pa tiče sidranja kotlička v steno in vzdržljivosti stene, je pa tako če je kotliček od Geberita in je vgrajen po navodilih in sidran z vsem kar je namenjeno temu ga ne bo nihče izpulil iz stene, je pa seveda potrebno da je na tisti steni tudi mrežica v ometu in na koncu seveda vgradite tudi ploščice, ki pripomorejo k trdnosti stene.
#12
To je blok, ni bilo vodovodorja zdravn, pač je direkt priklop na skupn vod. Tukaj je kakor je z višino. Z dveh kolenih bi nekak šlo, ampak mi wc takoj zamakne za cca 25cm.gledal sem školke pa nisem našel nobene pod 150mm . Hvala za info. Aja koliko pa je max ekscenter? V merkurju so imeli max 2,5cm


Skok na forum:
Zadnje novice

Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
24.02.2021 ob 12:46:27
Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
Želja po lastnem domu je zagotovo močna pri vsakem človeku, saj nam ta daje občutek varnosti in prostor, kjer lahko resnično poženemo... Beri dalje »
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »