Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Nova napeljava in montaža armatur

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nova napeljava in montaža armatur
#1
Pozdrav,

na novo napeljavo (alumnplast) moram montirati armature. Ker so fittingi skriti dober centimeter za ploščicami moram najprej montirati podaljške. Iz kakšnega materiala morajo biti? Pri montaži je ok če se uporabi https://www.merkur.si/material-za-vodov ... m-blister/ ?
#2
Podaljški naj bodo po možnosti medeninasti, tesnenje alumplast fitingov pa s teflonom ali tesnilno vrvico. Tole na linku je v redu.
#3
@redman ali pa uporabiš predivo katerega navijaš po navoju, jaz ga uporabljam in se lepo obnese jaz ga navijem kar dosti na koncu pa z WD40 malo pošpricam in z roko po navojih natrem da se še bolje zaleze v navoje in sprime ali kakorkoli že, nato pač privijačiš. Uporabiš lahko tudi podaljške take ki so svetli kot inox nič problem maš tudi 1cm ali 2cm podaljške itd.
Podaljšek https://www.instal.si/index.php?id=7655&c=507
Predivo https://www.instal.si/index.php?id=7950&c=506
Tudi jaz sem te dni v sam alumplast sistem vijačil precej teh ventilov in drugih zadev vse na tak način s takim materijalom, teflon imaš lahko na zalogi v primeru če bi ga potreboval, ampak načeloma gre lepo samo s tem, sem pa kdaj uporabil tudi predivo po vrhu pa še teflon, čeprav popolnoma nepotrebno ti pa naredi vmes kot neko tesnilo, še posebej tam kjer je malo roba. Vse se da, navijaš ga v smeri urinega kazalca torej po navoju gor...
#4
Ne uporabljaj prediva, je boljši ta Loctite iz linka.
#5
No ja saj ali misliš da bo tole vse skupaj kar razžrlo? Z občutkom je treba vse vseeno vijačiti, poči pa lahko čisto vsaka stvar, no če bo karkoli s temi mojimi narobe vam pa sporočim Wink Zaenkrat pa je to praksa pri meni ki jo uporabljam predivo po možnosti pa tudi teflon. Bom šel čez vikend pogledati, če je že kje kaka poplava zaradi WD-ja in prediva. Big Grin Mislim da ne bo hudega, ker nekaj ventilov sem montiral že mnogo prej in sem bil veliko bolj nasilen do fitingov Big Grin pa nič ne pušča še. Kakorkoli že čas bo pokazal svoje ali pač?

PS: Sem takoj na začetku poskušal s teflonom in se ni najbolje obnesel, ne vem ampak sem se kar lepo vrnil na predivo, mogoče zaradi izkušenj z njim? Wink


Skok na forum:
Zadnje novice