Gradnja in obnova > Energijski viri
Zubadan Ecodan nekaj ne štima pri porabi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zubadan Ecodan nekaj ne štima pri porabi
#91
Na mojem mitsubishiju 7.5kW je trenutno pri zunanji T 0stc, T dviznega voda 26.4, T povratnega pa 24.8. V bajti je 22 stopinj. Ogrevanje nastavljeno po zunanji T brez vpliva notranjega korektorja. Nevem pa kako je nastavljena oz., ce se sploh da nastavljat obtocna crpalka.

PS: Kaj nam pove stevilo vklopov kompresorja? Ce pogledam podatke TC, je od zagona 11.9.2018 do danes delala skupaj 1937 ur, stevilo vklopov kompresorja je 1378 krat.
#92
Kaj ti pa aplikacija pokaže? Moja mi sporoča, da verjetno ni nekega smisla delati analize vzorcev delovanja čez celotno sezono, ker se vzorci spreminjajo, kot se vremenske razmere spreminjajo.
#93
Meni pa na radiatorjih (+zalogovnik), že 1000 ur brez izklopa! Pa verjetno jih bo še 1000 "naklepala" preden bo prvič izklopila, tamle nekje proti koncu marca! (odvisno seveda od temp.)

Zdaj, eni pravijo, da je to O.K., drugi pa, da malce "predaha", ji pa tudi ne bi škodilo.
Bili živi, pa videli! (kako dolgo bo delala) :mrgreen:
#94
Varovalke lahk dol vržeš kadarkoli, da mal predahne :mrgreen:.
#95
Sem že poizkusil! Tvoj nasvet deluje, vendar imam problem!

Ko hočem dat varovalke nazaj "gor" imam premrzle prste in ne gre. Z rokavicami, v bundi in kučmi, sem pa preneroden! :evil:
#96
Popson31 Napisal:Na mojem mitsubishiju 7.5kW ....

PS: Kaj nam pove stevilo vklopov kompresorja? Ce pogledam podatke TC, je od zagona 11.9.2018 do danes delala skupaj 1937 ur, stevilo vklopov kompresorja je 1378 krat.

S katerim ukazom prideš do teh podatkov na mitsubishiju?
#97
V meniju za serviserje. Zraven tega je se kar nekaj ostalih podatkov.
#98
To vem ja. Številka ko jo vpišes not? Bom moral kaj navodila poiskati pa prebrat..
#99
Popson31 Napisal:V meniju za serviserje. Zraven tega je se kar nekaj ostalih podatkov.

lahko napiše kao pirdeš do teh podatkov (main menu/service/****/***)

LP
...running information...tukaj imas potem moznost vnesti kodo oz kode, ki ti pokazejo kar nekaj podatkov o notranji in zunanji enoti. Katera koda tocno je nevem, ker sem danes vnasal eno za drugo po seznamu kod. Jih je pa preko 400 Smile bom pa preveril jutri ko bom spet na bajti.

Sem pa danes ugotovil, da nekaterih parametrov ni mogoce spreminjat/nastavljat med delovanjem naprave. Je treba prvo napravo vgasnit oz ti ponudi delovanje naprej ampak z grelci. Prav tako je mozno nastavit, da TC od T -10 ali pa -15 deluje samo z grelci.
Kakšen link do kod?
Zd.
Stran 46 sprintaj in upisuj!
Lp.

https://library.mitsubishielectric.co.u ... ce#page-46
Pozdrav,
Na moji ecodan tč sem opazil, da ko se zazene antilegionelni program, avtomatsko kar vklopi grelec namesto, da bi ogrevala z zunanjo enoto.. Nastavljeno imam na T sanitarne vode 45 stopinj. Čudi me, da ne poskuša ogrevati prvo z kompresorjem sele nato proti 60 stopinjam vklopi grelce? Poleg tega sploh ni vidno da bi se temperatura dvigala, kljub temu da prikazuje znak za vklopljen grelec
Ima kdo kakšno razlago?

Lp
Menim, da ni priklopljen na napajanje.
@mihaboy izklopi antilegionelo, kaj ti sploh bo to?


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »