Opremljanje doma > Bela tehnika
Pralni stroj Gorenje-centrifuga ne dela

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pralni stroj Gorenje-centrifuga ne dela
#1
Pozdravljeni,
Imamo novi pralni stroj Gorenje z oznako W85F44P/I (527240).
Star je šele 4 mesece in ko damo samo na centrifugo, sploh ne ožema kot bi moral. Neki se vrti tja v tri dni, ampak nikakor da zalaufa kot bi moral. Pa ne glede na to ali nastavimo hitrost na 1400 ali 800 obratov. Perilo ostaja natopljeno z vodo.
Ostali programi delujejo ok, samo centrifuga nam dela sive lase.
Ali ima kdo kako idejo kaj bi lahko bilo narobe?
#2
Servis.
#3
Kakšen servis. Uveljavljaj stvarno napako.
#4
Potemtakem servisi sploh nebi bili več potrebni. Ne za stroj ne za avto? Ko te žena razkajfa bi tudi uveljavljal stvarno napako? Super, si predstavljaš, dobiš novo? Noben ne zna več malo potrpet, poklicat serviserja, morda je kaka banalna napaka. Izčrpat najprej tiste osnovne možnosti. Za odvetnike je še vedno čas.
#5
Poglej, da ni kaj zataknilo filtra,včasih lahko potegne kakšen robček noter.
Če ne izsesa vse vode ne deluje centrifuga kot je potrebno.
#6
Ne vem če sem prav obrazložil zadevo.
Če damo samo centrifugo, ne zagna bobna kot bi moral. Torej vrti se kot da se mu ne da živeti in ne zašiba da bi se perilo oželo in posledično ostaja mokro.
Npr.vceraj smo oprali novo bundo od mulca na hitrem programu in je ostala natopljena z vodo. Ko smo kasneje zagnali samo centrifugo, pa stroj dela tistih 14 minut ampak bunda postane se bolj mokra kot prej.
Gorenje, nov stroj.....no comment.
#7
Preden se zažene centrifuga mora voda iz bobna. Če je bila bunda "še bolj mokra kot prej" je lahko razlog, da voda ni bila izčrpana.
#8
Bo imel Dejanmed kar prav. Najprej poglej v filter, šele nato servis.

V tolažbo: celo dragi avtomobili se kvarijo, pa se ne bo pralnik. Sam se sicer tvoje znamke raje izognem...
#9
Nekateri imajo zaščito pred vibracijami. Samodejno zmanjšujejo obrate posledično je perilo bolj mokro. Proskusite zagnat centrifugo s praznim strojem pa bi moralo delati bp. Drugace pa servis.
#10
Pri meni se je to dogajalo, ker ni bil uravnotežen (zleveliran). Ima varovalo, da zadeva ne pobegne...; pranje enekga kosa ali le velikih kosov tudi predstavlja podoben efekt.

Torej, preveri filter (kot je nekdo že napisal), preveri ali je zleveliran, peri mešano perilo (male, velike kose skupaj) in bo delovalo.
#11
Dej prazen stroj brez perila na centrifugo.Pa boš videl.Če se bo isto obnašal.pol je neki narobe z strojem.V nasprotnem,ima varovalo noter.Če perilo ni enakomerno razporejeno.Da zmajnša avtomatsko obrate oz sploh ne zalaufa centrifugo,če perilo ni lepo razporejeno.
Pred kratkim,moj Miele ni zalaufal centrifugo na koncu.Ker ni mogel razporedit lepo perilo.Se je posteljnina v kepo nardila.In je sukal levo desno in je senzor izklapljal,ko je hotu zalaufat centrifugo.Tako,da se je nazadnje izklopu na 0.In sem odprl vrata,lepo zrahljal perilo.Ponovno zalaufal in je lepo ožel do konca.Res pametna elektronika,da prepreči poškodbo stroja.
#12
Mogoče ti je odtok v steni zapacan
#13
Ne vem, potem tudi uno prejšnjo vodo ne bi ven fliknil..

Ja, cajti, ko ti je PS delal 20 let, so mimo.
#14
A si zalaufal prazen pralni stroj,in dal na program samo centrifugo?Nared še to,in sporoč če je takrat zalaufal centrifugo na max?
#15
Da malo pomagam, kot bivši Gorenjev razvojni inženir na pralnih strojih. Tam sem tudi take zadeve obravnaval, predvsem zakaj se stroji premikajo in kako to preprečiti oz. ponoviti, da se potem elektronika nastavi, da stroj ne pobegne. Za pobeg stroje sem že predlagal pocenitev zelo kratkega priključnega električnega kabla. Stroj se premakne 5cm in se kabel iztakne iz vtičnice - rešen problem velikih premikov.

Sedaj pa na resen problem
- stroj mora biti obvezno postavljen čvrsto na vse 4 nogice, ki morajo imeti tudi zategnjeno kontra matico, da se vijak na nogici ne odvije
- Vsi Gorenje stroji so blokirani s 2 palicama, ki se odstanita od zadnje strani. Če so palice v stroju še montirane, potem se stroj bobem s kadjo ne da premikat, kadar se stroj polni ali prazne. Če je stroj že deloval s blokirnimi palicami, je lahko tudi kaj poškodovanega
- prati 1 bundo ....... ALOOOOOO, KAJ VAM JE........... Saj tega pa res ne more nikakor centrifugirati. Bunde so ponavadi tudi na zunanji strani nepremočljive in vi bi vodo spravili skozi tako tkanino. NE SE BLAMIRATI
- centrifuga se lahko enstavno preveri s praznim strojem, ki bo moral lepo enostavno narediti program in ga zaključiti v času, ki ga prikazuje na enkranu
- preveriti odtočni filter, ki je namenje samo večjim zadevam, razen za stroje s JET sistemom, ki imajo dodatno mrežico, ki se pogosteje zabije. Jaz sem že doma največkrat odstanjeval kovance. Takrat žena ropota in reče spet to GORENJE - ASKO. Jaz pa poberem vedno več kot 2€ kovancev. Do sedaj še ni nikoli bil samo 1 kovanec, ko se je zabil odtočni filetr pred črpalko. Samo enkrat je bil nek čuden gumb, ki je naredi enak problem
- Preverit odtok v steni. Tudi tega sem že imel zabitega, ker se je notri nabralo otroških špank za lase, dolgi ženski lasi in vlakana od perila pa so še dodatno zabila stenski sifon. Sem ga komaj spucal, da sem diretno priklopil vodo v odtok in tako uničil sifona, ne zadrži več zraka v kontra smeri. A sedaj voda lepo odteka.

Če vse to ne pomaga in se stroj sam noče zagnati v centrifugo, potem šele preostane, da se pokliče servis, ker v nasprotnem primeru za zgoraj opisane napake, boste dobili račun za prihod serviserja in šolanje kako se dela s strojem. Kdo je še od VAS vseh tukaj na forumu prebral celotna navodila za uporabo stroja, še preden ga je zagnal prvič.

Kaj bi lahko bilo narobe, če je vse zgoraj kot mora biti:
- okvara na elektromotorju, ki odčitava hitrosti vrtenja
- okvara na ekeltroniki - mogoče napaka pri zapisu programa za centrifugo - zelo nemogoče
- poškodba električnih kablov in posledično napačno delovanje
- lahko tudi poškodovan ležaj, ki je še tih, a močno zavira delovanje visokih obratov in zato stroj ne ožema

Drugače bi moral videti stroj in bi sigurno v 90% ugotovil, kaj je narobe.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »