Opremljanje doma > Pohištvo
Kitanje pohištva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kitanje pohištva
#1
Zanima me, če je običajna praksa, da mizar po montaži manjše poškodbe na pohištvu iz iverala zakita s silikonskim kitom enake barve. Je to nekaj, kar počno takorekoč vsi in ne morem drugega pričakovati pri pohištvu iz iverala, ali je to praksa samo pri šalabajzarjih?

Pa obstaja vsaj kakšno bolj ustrezno korekcijsko sredstvo za sanacijo manjših poškodb v iveralu, če že pride do njih?
#2
Lahko zakita, druga možnost je da poškodovan del zamenja.
#3
Še pred sestavo pohištva mora mizar poškodovane dele narediti na novo. Pocarju tega ni treba in uporabi kit ali voske ali pusti kar tako.
#4
Pri meni je tudi na par mestih zakitano. Vendar je to izkljucno na notranjih straneh polic oz. podobnih mestih, kjer tudi nesanirane poskodbe ne bi opazil ce ne bi vedel da je tam. Jebiga, pri transportu in montazi toliko in toliko kosov pohistva se zgodi, da kaj pade, se kam udari itd.. Mene te malenkosti ne motijo in mi ni bilo vredno zaradi tega zganjati dramo.

Fronte, vidne povrsine ipd. pa seveda ne bi nikoli pustil kitati, temvec bi zahteval menjavo. Ce smo povsem natancni, lahko pa seveda kot stranka zahtevas, da je po zadnjem trenutku finalne montaze vse v celoti neposkodovano in nepopravljeno. Dokler se je pohistva dotikal samo tislar seveda Smile
#5
Natanko tako. Meni se ni dalo natančno pisati.


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »