Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Komunalni prispevek - Pritožba?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komunalni prispevek - Pritožba?
#16
supaFlaj Napisal:Z gospo se ne da nič dogovoriti, tudi, če naredim parcelacijo, bo ostanek še vedno gradbeno zemljišče in bodo še vedno upoštevali za KP. Me pa zanima še nekaj, v izračunu KP poleg vseh postavk obstaja tudi postavka Indeks, ki znaša 1,11, ali kdo ve kaj bi to lahko bilo?

to ni res. če je nekdo lastnik desetih parcel, vsaka meri 700m2 in lezijo ena ob drugi.vsaka s svojo parcelno stevilko 100/1, 100/2 ... 100/10.

ti pa zelis graditi le na parceli st. 100/1 in zanjo pridobivas gradbeno dovoljenje, ti obcina ne more zaracunati KP za ostale parcele, kjer bos MOGOCE nekoc gradil ti, tvoji otroci, ali morebitni kupec. saj gre za samostojne parcele, parcelne stevilke (v tvojem primeru = po morebitni parcelaciji.

za 2500 eur bi jaz za mnenje povprasal na vecih mestih.
le en primer: ko sem ob pridobivanju GD nesel na obcino njihov izvod mape, me je zenska suvereno prepricevala da ta mapa ni za njih. sem ji razlozil da imam čas, da se posvetuje z nekom ki ve zakaj se gre. po parih klicih, sprehodih je z dolgim nosom pospravila mapo. o "se opravicujem, nisem vedela" ne duha ne sluha
#17
Da bo lažja debata prilagam načrt:

[Slika: inkedb221473ed0f14ad1bd2.jpg]

Torej zeleno je celotna parcela 1400m2, roza črtkano je naš predlog gradbene parcele. Ostane zgornji 350m2 in spodnji 450m2 del, ki nista in tudi ne bosta primerna za gradnjo, saj je na enem delu padec, drugi je pa 2m nasute zemlje spodaj pa cesta.
#18
@firefly,meni bi se! 8)

1. če ti plačuješ 350€ na leto, ni nujno, da bo tudi @supafly! Možno je da ga bo stalo še več! 8)
2. 20x350e= 7000€! Gradbena parcela pri tebi pa je po koliko €? Pa si izračunaj!
3. Jaz na svoji, bi lahko še eno hišo, če ne bi bila sedanja na sredini! Za enega "froca" stanovanje že imam, za drugega pa ....? Bi gr. parcelo! :wink:
#19
glede na skico, želijo občinarji loviti ribe v kalnem.

se vedno trdim ce razparceliras ta centralni del kjer bo hisa v 700 m2 veliko parcelo ki dobi stevilko recimo 100/1, druga nastala parcela dobi stevilko 100/2. ti spremenis projekt tako da govori le o parceli 100/1, za njo se posledicno odmeri KP, ostanek oz. druga parcela 100/2 pa ne more in ne sme biti predmet tega izracuna KP.

razen ce mi kdo pokaze nek clen ki kaj taksnega dopusca. tudi to je mozno.
ce pa gospa kar malo sem in tja razlaga pa predlagam da obisces nekoga ki tocno ve zakaj se gre: geodetska uprava na kaksni vecji upravni enoti, se kak projektant ali celo pravnik.
#20
Tako kot je @tetrapak5 napisal.
Ce ima parcela svojo stevilko ni sans da bi moral placati se za ostalo, seveda pa mora biti pravilno popravljen GD.

lp,M
#21
zakaj bi parceliral, vrišite gradbeno (o tem smo itak že imeli dolge debate, kaj sploh naj to bi bila in novi gz tudi ni ravno rešil problema se mi zdi) na tistih "priporočenih" 700 kvadratov, pa mirna bosna (treba pa jasno preverit, kako poteka meja zazidalnega območja ipd). občine bi seveda rade volje pobrala kp za komplet parcelo in to so svoje čase lepo hoteli molzt pri projektih.
druga stvar pa je samo, da se po novem malo drugače izdaj pozive h popravkom dokumentacije oz se jih sploh naj ne bi.
#22
Torej, bolj kot berem OPN bolj mi bode v oči beseda "se priporoča" v omenjenem členu:

299. člen
(določitev gradbene enote)
Gradbena enota se določi glede na dejavnost, ki se bo na obravnavani lokaciji odvijala in glede na funkcionalno, dimenzijsko in strukturno vlogo objektov na parceli. Gradbena enota mora obsegati vse površine, ki so potrebne za nemoteno odvijanje dejavnosti na obravnavani lokaciji (stavbišče, pohodne in manipulativne površine, zunanje delovne površine, uvozi, parkirišča, itd.). Za prostostoječo enodružinsko hišo v EUP/PEUP, ki se urejajo s PIP za stanovanjska območja (»S«) se priporoča, da je najmanjša gradbena enota 700 m², za hišo-dvojček pa 500 m² za vsako posamezno stanovanjsko enoto.

Ali se dejansko lahko držijo tega, kot da to pomeni fiksno določilo. Priporoča in določa sta dva različna pojma. Kajne?
#23
Ja. Pa vseeno preveri, da ni še kje kaj skrito glede velikosti. Odvetnik bi prav prišel.
#24
Pri nas smo imeli zemljišče sestavljeno s 3. parcel, pri prvi oddaji vloge za GD smo morali združiti vse 3 parcele v 1, torej narediti parcelizacijo, kar je trajalo 3 mesce in nato še enkrat oddali za GD,
KP je bilo potrebno plačati za velikost vseh 3 parcel, torej celotno okolico hiše.
#25
mini az, glej moj komentar zgoraj. preveri, če ne molzejo tudi tebe.

aha, pa ko si v drugi temi omenjal uporabno ipd, gre za hišo ali kaj drugega?
#26
Škoda, da avtor ne sporoči, kako so zadevo uredili.....in v kateri občini se to dogaja.

@Mini Az ....in pod katero občino spadaš? Tudi jaz imam manjši kos parcele....pa da nebom 2x vlagal.....
#27
Pianist... Če nisi prebral prvega posta uporabnika do konca potem ti svetujem da prebereš se 1x. Ni tcno napisano kje se je lotil gradnje Oz. Priprava papirjev, piše pa za Katero občino ga stvari zanimajo. Za pomoč, če slučajno še ne gre je to občina Mirna Peč ( nou mest)Smile


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »