Splošno > Sam svoj mojster
Toplotna izolacija balkona

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toplotna izolacija balkona
#1
Pozdravljeni!

Želim toplotno izolirati balkon v stanovanjskem bloku. Balkon je zaprt z okni ( dvojna zasteklitev ). Fasada je nova ( izojacija 18cm ).Izolirana je tudi betonska ograja balkona.Izolirati moram tla, strop in eno zunanjo steno. Dimenzije so: tla, strop 3,3x1,3m, stene pa 2,4x1,3. Dnevna soba se tako nadaljuje na balkon. Zaradi izolacije na balkonu bo tako nastal podest, kar pa me ne moti!
Mojster za knauf mi je priporočil naslednjo izolacijo: KNAUF DF100, izolacijsko folijo ACTIS 19 slojno, pohodno ploščo EGER.
Prosim za nasvet, če je to maksimalna možna izolacija! Cena izolacije ni vprašanje saj z dobro izolacijo dolgoročno prihranim.
P.S.
Vse tri omenjene površine so zunanje, saj sosedje pod in nad mano nimajo zaprtih balkonov!
Hvala za odgovor!
LP! Bernard
#2
kot se spomnim sem želel nekaj podobnega tej foliji vgraditi pri škatlah za zunanje žaluzije. a nisem, ker bi na obeh straneh moralo biti nekaj cm prostora.
tudi za actis velja enako - glej navodila.
http://www.kalcer.si/iz_actis/ACTIS_napotki.pdf

seveda, če ti to odgovarja (meni ni), potem je v redu, vsaj kar se karakteristik tiče.

maksimalne možne izolacije ni. vsak dodatni sloj česarkoli je boljši. manjka še podatek o maksimalni debelini želene izolacije.
#3
Pozdravljeni!
Na tleh je max. debelina 20cm, ker bo to podest. Na stropu je max. debelina izolacije 10cm. Zunanja stena pa 8cm. Problem je tudi, da nobeden od dobavitelje nima na zalogi KANAUF DF100 izolacije. Ali obstaja alternativa?
LP!
#4
si povprašal v trgovino opeka, enota trata? so skoraj sosedje knauf-a.
#5
Hvala za odgovor! V ponedeljek so trgovci dobili KNAUF DF100 izolacijo! LP! Bernard


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »