Splošno > Sam svoj mojster
Stopnice - izvedba, materiali

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stopnice - izvedba, materiali
#1
Pozdravljeni,

lotil se bom izdelati stopnice za v zgornjo etažo - mansardo. Stopnice imam že izrisane v CAD, torej vse dimenzije in detajli, itd so znani. Naj takoj povem da sam izgled stopnic mi ni pomemben ker so v delu hiše kjer redko zahajamo in bomo zelo malo v uporabi zato kakšne eksotične vrste lesa ne pridejo v poštev.

Izdelal bom tako, da bom nosilna konstrukcija železna, na njo pa bom dal lesene deske - stopnice.

vprašanje je, kakšne "deske izbrati", nagibam se k lepljenim ploščam hrast, bukev. Kje bi jih dobil? imam kdo kakšen dober kontakt kjer mi jih lahko še zrežejo na dimenzije?

hvala
#2
Tu poglej:

http://m.bolha.com/gradnja/stavbno-pohi ... e+stopnice
#3
prva stopnica je v bistvu estrih in gor nalepljen vinil. Malo prepozno sem razmišljal o detajlu, kako LED trak dat v prvi zob.

Ostale stopnice bodo normalne z zobom preko čela, kjer za LED trak ni problema.

Ker nisem našel do sedaj nič pametnega, da bi obstajal ALU profil za LED trak spodaj in za vinil zaključek zgoraj, sem prišel na idejo, da bi dva posamična profila skupaj zlepil/zašraufal.

Oba posamična sta na sliki. Bi to šlo?


Priložene datoteke
.jpg   stopnice_talni_profil_vinil.JPG (Velikost: 30,27 KB / Prenosi: 431)
#4
V bauhausu imajo masivne stopnice iz lepljenega hrasta, spodaj imajo stopnice že narejeno zarezo za led trak - mogoče komu prav pride info.
#5
Tisti utor je mišljen za pokončno oblogo stopnice (jih imajo zraven plošč za stopnice)...če te obloge ne daš, lahko utor uporabiš za LED trakove :wink:
#6
ja, ne boš verjel, tisti profil sem našel na strani, kejr prodajajo LED trakove za stopnice, ne pa v katergoriji keramike Big Grin

Drugače pa morem nekako skombinirat/improvizirati. S čelne strani bom imel keramiko, pa LED trak, tako da sem mislil prfil dat čez ploščico in lepilo vmes, da bo fiksno visel na ploščici. Kar ga bo pa na estrihu, pa bi ga z nečim zalepil (en utor zgleda, da bi mogel narediti v estrihu).

PA oba profila še prej skupaj zašraufat. Druge poti trenutno še nisem našel. Prosim za konstruktivno mnenje.

Zadnja opcija pa je, da pač prva stopnica nima LEDike Sad


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »