Splošno > Sam svoj mojster
Stopnice - izvedba, materiali

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stopnice - izvedba, materiali
#1
Pozdravljeni,

lotil se bom izdelati stopnice za v zgornjo etažo - mansardo. Stopnice imam že izrisane v CAD, torej vse dimenzije in detajli, itd so znani. Naj takoj povem da sam izgled stopnic mi ni pomemben ker so v delu hiše kjer redko zahajamo in bomo zelo malo v uporabi zato kakšne eksotične vrste lesa ne pridejo v poštev.

Izdelal bom tako, da bom nosilna konstrukcija železna, na njo pa bom dal lesene deske - stopnice.

vprašanje je, kakšne "deske izbrati", nagibam se k lepljenim ploščam hrast, bukev. Kje bi jih dobil? imam kdo kakšen dober kontakt kjer mi jih lahko še zrežejo na dimenzije?

hvala
#2
Tu poglej:

http://m.bolha.com/gradnja/stavbno-pohi ... e+stopnice
#3
prva stopnica je v bistvu estrih in gor nalepljen vinil. Malo prepozno sem razmišljal o detajlu, kako LED trak dat v prvi zob.

Ostale stopnice bodo normalne z zobom preko čela, kjer za LED trak ni problema.

Ker nisem našel do sedaj nič pametnega, da bi obstajal ALU profil za LED trak spodaj in za vinil zaključek zgoraj, sem prišel na idejo, da bi dva posamična profila skupaj zlepil/zašraufal.

Oba posamična sta na sliki. Bi to šlo?


Priložene datoteke
.jpg   stopnice_talni_profil_vinil.JPG (Velikost: 30,27 KB / Prenosi: 430)
#4
V bauhausu imajo masivne stopnice iz lepljenega hrasta, spodaj imajo stopnice že narejeno zarezo za led trak - mogoče komu prav pride info.
#5
Tisti utor je mišljen za pokončno oblogo stopnice (jih imajo zraven plošč za stopnice)...če te obloge ne daš, lahko utor uporabiš za LED trakove :wink:
#6
ja, ne boš verjel, tisti profil sem našel na strani, kejr prodajajo LED trakove za stopnice, ne pa v katergoriji keramike Big Grin

Drugače pa morem nekako skombinirat/improvizirati. S čelne strani bom imel keramiko, pa LED trak, tako da sem mislil prfil dat čez ploščico in lepilo vmes, da bo fiksno visel na ploščici. Kar ga bo pa na estrihu, pa bi ga z nečim zalepil (en utor zgleda, da bi mogel narediti v estrihu).

PA oba profila še prej skupaj zašraufat. Druge poti trenutno še nisem našel. Prosim za konstruktivno mnenje.

Zadnja opcija pa je, da pač prva stopnica nima LEDike Sad


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
26.10.2018 ob 09:59:22
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
Gonilna sila industrije ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) je razvoj okolju prijaznih izdelkov z izjemnimi zmogljivostmi in uporabniku... Beri dalje »