Splošno > Sam svoj mojster
Stopnice - izvedba, materiali

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stopnice - izvedba, materiali
#1
Pozdravljeni,

lotil se bom izdelati stopnice za v zgornjo etažo - mansardo. Stopnice imam že izrisane v CAD, torej vse dimenzije in detajli, itd so znani. Naj takoj povem da sam izgled stopnic mi ni pomemben ker so v delu hiše kjer redko zahajamo in bomo zelo malo v uporabi zato kakšne eksotične vrste lesa ne pridejo v poštev.

Izdelal bom tako, da bom nosilna konstrukcija železna, na njo pa bom dal lesene deske - stopnice.

vprašanje je, kakšne "deske izbrati", nagibam se k lepljenim ploščam hrast, bukev. Kje bi jih dobil? imam kdo kakšen dober kontakt kjer mi jih lahko še zrežejo na dimenzije?

hvala
#2
Tu poglej:

http://m.bolha.com/gradnja/stavbno-pohi ... e+stopnice
#3
prva stopnica je v bistvu estrih in gor nalepljen vinil. Malo prepozno sem razmišljal o detajlu, kako LED trak dat v prvi zob.

Ostale stopnice bodo normalne z zobom preko čela, kjer za LED trak ni problema.

Ker nisem našel do sedaj nič pametnega, da bi obstajal ALU profil za LED trak spodaj in za vinil zaključek zgoraj, sem prišel na idejo, da bi dva posamična profila skupaj zlepil/zašraufal.

Oba posamična sta na sliki. Bi to šlo?


Priložene datoteke
.jpg   stopnice_talni_profil_vinil.JPG (Velikost: 30,27 KB / Prenosi: 432)
#4
V bauhausu imajo masivne stopnice iz lepljenega hrasta, spodaj imajo stopnice že narejeno zarezo za led trak - mogoče komu prav pride info.
#5
Tisti utor je mišljen za pokončno oblogo stopnice (jih imajo zraven plošč za stopnice)...če te obloge ne daš, lahko utor uporabiš za LED trakove :wink:
#6
ja, ne boš verjel, tisti profil sem našel na strani, kejr prodajajo LED trakove za stopnice, ne pa v katergoriji keramike Big Grin

Drugače pa morem nekako skombinirat/improvizirati. S čelne strani bom imel keramiko, pa LED trak, tako da sem mislil prfil dat čez ploščico in lepilo vmes, da bo fiksno visel na ploščici. Kar ga bo pa na estrihu, pa bi ga z nečim zalepil (en utor zgleda, da bi mogel narediti v estrihu).

PA oba profila še prej skupaj zašraufat. Druge poti trenutno še nisem našel. Prosim za konstruktivno mnenje.

Zadnja opcija pa je, da pač prva stopnica nima LEDike Sad


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »