Splošno > Sam svoj mojster
Stopnice - izvedba, materiali

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stopnice - izvedba, materiali
#1
Pozdravljeni,

lotil se bom izdelati stopnice za v zgornjo etažo - mansardo. Stopnice imam že izrisane v CAD, torej vse dimenzije in detajli, itd so znani. Naj takoj povem da sam izgled stopnic mi ni pomemben ker so v delu hiše kjer redko zahajamo in bomo zelo malo v uporabi zato kakšne eksotične vrste lesa ne pridejo v poštev.

Izdelal bom tako, da bom nosilna konstrukcija železna, na njo pa bom dal lesene deske - stopnice.

vprašanje je, kakšne "deske izbrati", nagibam se k lepljenim ploščam hrast, bukev. Kje bi jih dobil? imam kdo kakšen dober kontakt kjer mi jih lahko še zrežejo na dimenzije?

hvala
#2
Tu poglej:

http://m.bolha.com/gradnja/stavbno-pohi ... e+stopnice
#3
prva stopnica je v bistvu estrih in gor nalepljen vinil. Malo prepozno sem razmišljal o detajlu, kako LED trak dat v prvi zob.

Ostale stopnice bodo normalne z zobom preko čela, kjer za LED trak ni problema.

Ker nisem našel do sedaj nič pametnega, da bi obstajal ALU profil za LED trak spodaj in za vinil zaključek zgoraj, sem prišel na idejo, da bi dva posamična profila skupaj zlepil/zašraufal.

Oba posamična sta na sliki. Bi to šlo?


Priložene datoteke
.jpg   stopnice_talni_profil_vinil.JPG (Velikost: 30,27 KB / Prenosi: 429)
#4
V bauhausu imajo masivne stopnice iz lepljenega hrasta, spodaj imajo stopnice že narejeno zarezo za led trak - mogoče komu prav pride info.
#5
Tisti utor je mišljen za pokončno oblogo stopnice (jih imajo zraven plošč za stopnice)...če te obloge ne daš, lahko utor uporabiš za LED trakove :wink:
#6
ja, ne boš verjel, tisti profil sem našel na strani, kejr prodajajo LED trakove za stopnice, ne pa v katergoriji keramike Big Grin

Drugače pa morem nekako skombinirat/improvizirati. S čelne strani bom imel keramiko, pa LED trak, tako da sem mislil prfil dat čez ploščico in lepilo vmes, da bo fiksno visel na ploščici. Kar ga bo pa na estrihu, pa bi ga z nečim zalepil (en utor zgleda, da bi mogel narediti v estrihu).

PA oba profila še prej skupaj zašraufat. Druge poti trenutno še nisem našel. Prosim za konstruktivno mnenje.

Zadnja opcija pa je, da pač prva stopnica nima LEDike Sad


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »