Gradnja in obnova > Energijski viri
IR paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IR paneli
Seveda obstaja.
Odvisno od tega koliko je toplo v sobi in koliko je vlage.
Seveda je včasih tudi vlažno to kar brišem.

laso Napisal:
For Napisal:Imam vsepovsod termometre in vseskozi 22-23 stopinj. Žena kar naprej jamra da ji je prevroče, tudi otroci velikokrat. Na sploh je toplo v hiši.
Priznam, sem tudi razmišljal o dodatnem radijatorju (kakšna lojtra recimo)
Tole nekako ne gre skupaj.

Ma ja ..ne. :roll:

Seveda ne gre če ne razumeš(beri-nočeš razumet) Zaradi dva vogala v hiši kjer je toplotni most ne moreš celo hišo sagret na 26 stopinj. Je pač pri teh vogali problem. Na sploh je pa toplo.

Če sem govoril o tisti foliji da bi grel steno in s tem premaknil točko rosišča, sem enako mislil na doodaten radijator NA TEM MESTU. :roll:

V glavnem ....nekaj drugega sem naredil.
Tale zadeva (kar draga) http://korund34.ru/en?fbclid=IwAR3Nozi2 ... wq_dxhmKeA
za enkrat kaže neverjetne lastnosti.
Vogali ⁄ stene ki so bili ledeni na otip so zdaj topli. Vem, da se sliši neverjetno ampak za enkrat je tako. Bomo videli kako se bo obneslo na daljši rok.

Torej... :mrgreen:

Situacija
[Slika: 24387472.jpg]
Na tem mestu nisem nikoli imel plesni dokler so bile dve velike radijatorske cevi ki sem jih odstranil. (TČ in kotlovnica na drugem mestu) Zato sem razmišljal v tej smeri da dam to folijo.
Seveda so tudi tiste dve luknje za kable krive za toplotni most. To sem odstranil ker niso več v funkciji.

Potem sem odstranil vse kar je bilo vlažno, zunanjo steno pa skoraj celo.

[Slika: 24387447.jpg]
[Slika: 24387465.jpg]

Podobno je bilo zgoraj
[Slika: 24387452.jpg]

Mojster je prvi dan premazal z emulzijo, drugi dan prekital, tretji dan prekital z tisto rusko zadevo
[Slika: 24387458.jpg]

..četrti dan belil. Vmes tudi z blok jupolom premazal.

Z tisto rusko zadevo smo prekitali komplet zunanje stene in del stropa ker je zgoraj neizoliran balkon.
[Slika: 24387451.jpg]
[Slika: 24387450.jpg]
[Slika: 24387449.jpg]
[Slika: 24387441.jpg]
[Slika: 24387440.jpg]

Iiiiiiiiiiiiiin na koooncu Big Grin Big Grin Big Grin

:mrgreen:

[Slika: 24387436.jpg]
[Slika: 24387437.jpg]

In vse to sem tudi v spalnici naredil kjer imam isti problem.

Pa prosim ...ne mi govorit kako je to improvizacija in, da problem nisem rešil.
To vem, in tudi napisal zakaj:
Citat:Zato ker nimam denarja za kakšno resno sanacijo od zunaj.

Vse te osnove problema so mi jasne. Sem že doktoriral na tem področju.
Ne mi pisat o prezračevanju, gretju, toplotnih mostovih, hidroizolaciji, izolaciji, fasadi in podobno.
Vse mi je jasno kako je treba sanirat. Prav zato ker vem, se zavedam, da ne bo poceni.
Enkrat ko bo denar bi se rad tega lotil čisto po pravilih ...od temeljev. :mrgreen:

Drugače pa ta ruski premaz je čudo. https://www.youtube.com/watch?v=vaadaLl9BWc

Stene so kar tople ...neverjetno!? Kako se bo obneslo na daljši rok pa ne vem ...
Hvala za tole. Je bookmarkirano za kseneje. Drugace z Geigerjem si kaj pomeril? *malo heca*

Za vlago oz. plesen mislim, da je prehitro karkoli reci, zdaj samo vzdrzuj toploto v prostoru pa mogoce ti uspe brez tezav priti skozi zimo.
Ne vem kaj je Geiger?

Jaz sem optimist, čeprav bi bilo bolje zunanje stene(toplotne mostove) s tem izolirat.
Stric Geiger je iznašel t.i. geigerjev števec, ki meri stopnjo radioaktivnosti v prostoru (naj mi atomski fiziki oprostijo, če se nisem izrazil prav).
Sicer pa je bil to hec, ki ga bo on sam razložil ...

Ni vse črno kar je belo.
Imam podoben problematičen vogal zaradi toplotnega mostu. Sam sem podaljšal radiator do vogala. Od takrat naprej je mir.
Ja ... o tem sem pisal pod prvo slikco čisto zgoraj.

Jaz sem se odločil da ravno zaradi tega dam še folije za talno gretje.
Sem se pogovarjal z strokovnjakom ...lahko dam tudi tapete čez to in prebelim.
Raje to kot knauf ali kakšen laminat.

Vem, da je prezgodaj pa vseeno naj povem da se kar čuti razlika v dnevni.
Super, tole temo bom spremljal pa boš, upajmo da, sproti poročal če se je problem s tem premazom rešil ali je to zdaj zgolj placebo, kar se tvojih občutkov tiče in je bilo kot da bi rjast avto samo prebrusil in pobarval čez...

Ko gledam slike mi je čudno da nisi kotne letve spodaj odstranil in se lotil še sanacije parketa...ob tolikšni plesni je sigurno tudi ta fasal vlago...ali ne?
Zdravo,

verjetno imamo vsi, ki smo brez fasade enake probleme... Upam samo, da ni tole vse skupaj ena zastonj reklama. Glede na to, da je naslov teme IR paneli, potem pa še Korund. In oboje se dobi pri... Se spomnim kàkšnih 10 let nazaj, ko so malarji imeli nekekšen premaz, ki izvira iz laboratorijev Nase in so mastno računali premaze z enakimi lastnostmi. Torej 1 mm debeline omenjenega materiala namesto ? mm preverjene izolacije? In rešitev problema dotične teme v parih dneh/tednih? No, meni malo smrdi...

Lepe praznike vsem, pa upam, da se zeloooo motim.Je pa res, da sem že sam nasedel spretnim marketinškim trikom. Ne trdim, da je tudi v temu primeru tako, vendar po mojem mnenju vsa industrija drugačnih izo materialov takoj propade. Sploh glede na to, da bi omenjeni material en sam človek z airless črpalko nametal z uporabo samo lestve v parih urah. No, samo moje skromno mnenje.
Sem se obotavljal.... pa vidim, da nisem edini in bom vseeno komentiral...
Mene tudi takoj spomni na IR panele in barvo oglašujoče firme, menda je tudi v ''navezi'' z NASO … http://www.ekosen.si/sl/thermosun-barva
Izkušnje konkretnih uporabnikov te barve?
Je pogojena tudi z nakupom IR panelov za dobro delovanje? :mrgreen:
Mogoče, če me kdo dobro prepriča , se odločim za nakup :wink:
Kaj pa če jo dobiš za Božička?

Nasa je za tisto termo zaščito uporabljala nano inkapsulirane aerogele, baje sama najdražja stvar na svetu. Za gorenjski konec verjetno predrago...
Citat:Kaj pa če jo dobiš za Božička?
Se priporočam... :wink: Ob zadovoljstvu bom rade volje delal reklamo :mrgreen:
Zdaj ko so šatle ukinili, ni vrag, da se kje ne valja...
Ma ni reklama, nimam pojma niti kdo prodaja to.
Moler z katerim imam že od prej dobre izkušnje je to prinesel.

A sem mar imenoval kakšno firmo, trgovino, podjetnika tukaj?
Parket je v redu.

Ma jaz sem tudi skeptičen...
Je razlika.....se občuti res. Strop recimo...je manj hladen tam kjer je neizoliran balkon.
Ne vem sicer koliko je mojster v dnevni dal tega, ampak je razlika med dnevno in spalnico kjer sem sam nanašal tole.
Očitno sem jaz bolj na debelo naredil Smile

Sem pa prepričan da bi bilo veliko bolje to od zunaj narediti. Tkole pa zna biti sranje čez nekaj časa.
Kot laik logično razmišljam. Zadeva ne bo “spustila” toplote v steno, hladnoča pa bo vseeno prišla noter do te ruske zadeve.
Točka rosišča (baje je ni :roll: ) bo še bližje notranji steni.

Zato sem rekel da bom še folije dal.

Pa vseeno moram reč, da so vse stene ki so premazane s tem tople...to je dejstvo (za enkrat)
For Napisal:A sem mar imenoval kakšno firmo, trgovino, podjetnika tukaj?
Kaj pa je to drugega?
For Napisal:nekaj drugega sem naredil.
Tale zadeva (kar draga) http://korund34.ru/en?fbclid=IwAR3Nozi2 ... wq_dxhmKeA
za enkrat kaže neverjetne lastnosti.
Ja mater, kako bi drugače vedel o čem govorim?!

Pejt se nekam zdravit! :roll:

Skok na forum:

Zadnje novice

Pohištvo za jedilnice
04.10.2023 ob 13:35:53
Pohištvo za jedilnice
Mize in stoli – kako pomembna je pravilna izbira? Izbira pravega kompleta miz in stolov v... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »