Gradnja in obnova > Energijski viri
IR paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IR paneli
Če mora bit rez ozko - nalepiš folijo talnega gretja na steno, čez pa nekaj primernega? (na misel mi je prišel recimo opaž)

Če gre pa za vlago, pa je mogoče fajn odpraviti vzrok.
aaaa saj res. Prijatelja imam ki skoz govori o nekih folijah ki jih ima.

Sploh se ne bi spomnil ...hvala ti.
For Napisal:Hvala

V bistvu rabim karkoli električnega ...visokega in ozkega Big Grin ki bi predvsem grel steno

Kakšna ideja?

A se bojis da bi se stena prehladila
Če bo topla stena, bo tudi prostor.

Ni vse črno kar je belo.
Ni za kaj...

Še vseeno mi ni jasno zakaj hočeš greti steno.
Zato ker nimam denarja za kakšno resno sanacijo od zunaj.
Predvsem sem opazil da pri istih stenah kjer sem prej imel radijatorske cevi ni bilo plesni.
Zdaj ko teh cevi ni več se je plesen pojavila.

Tudi obratno. Tam kjer sem imel malo plesni imam zdaj radijatorske cevi in plesni ni, ali čisto mejčkan.

Ta folija se mi zdi dobra rešitev tudi za stene in strope.
Prijatelj ki to montira mi je povedal da so stranke zadovoljne kar se tiče porabe elektrike

Jaz itak rabim minimalno tega. Za poskusit je...

Z ženo sva itak že tretje leto odkar imava TČ čist šokirana (pozitivno) kar se tiče porabe elektrike, tako da si lahko privoščiva eno tako zasilno rešitev.

Še dobro da me je Aladin spomnil na to. Big Grin hvala še enkrat. :wink:

Pred leti sem imel eno temo kjer sem trdil da te probleme imam zaradi posegov od zunaj. Pred tem jih nisem imel.

Zdaj lahko to 100% potrdim

Otroška soba kjer 18 let nikoli ni bilo problemov, zdaj ima nekaj plesni zaradi vrtanje stene od zunaj za nosilce zunanje enote TČ :roll:

Kako to rešujete ko morate kaj vrtat od zunaj?
V starejših stavbah (živel sem v različnih starejših stanovanjih) sem opazil, da so največji strup predobra okna - te je treba zamenjati nazadnje, potem, ko je že vsa bodisi notranja ali zunanja izolacija in fasada fertik.

In pa da je plesen kot IR kamera - pojavlja se tam, kjer so toplotni mostovi. Videl sem že plesen na okenskih šipah (enojna zasteklitev). Na srečo je to enostavno rešljivo s papirnato brisačo.

Se strinjam da boš z višjo temperaturo (prostora in tudi stene) premaknil točko rosišča k tebi ugodnejši.
Imaš TČ in razmišljaš o IR panelih in/ali nekih električnih gretjih? Kaj pa, če bi namesto o čudenju kako malo porabiš elektrike s TČ razmislil, da bi malce dvignil temperaturo v prostorih? S TČ boš za enak učinek= nič plesni porabil manj elektrike kot z dodatnim gretjem na elektriko, pa še denar za nakup te krame boš prihranil.
Če misliš da sem gorenc in da imam 18 stopinj v stanovanju se motiš bozgom.

Imam vsepovsod termometre in vseskozi 22-23 stopinj. Žena kar naprej jamra da ji je prevroče, tudi otroci velikokrat. Na sploh je toplo v hiši.
So pa določene točke kjer zaradi toplotnih mostov imam težave z mrazom in plesnijo.
Priznam, sem tudi razmišljal o dodatnem radijatorju (kakšna lojtra recimo) ampak dobiti mojstra za tašno malenkost je znanstvena fantastika, pa še grdo bi bilo.
Enkrat sem menjal radijator kopalnici in dobil nekega šalabajzera, da mi je bilo fejst žal. Pa še bi dodatno obremenil sistem....že tako imam preozke cevi in nekaj težav z pretokom.

Kot je aladin napisal....točko rosišča bom rešil tako (upam)
Plesni se rešiš na dva načina: z dvigom temperatura ali z zmanjšanjem zračne vlage.
Ker se mi vgrajevanje dodatnega električnega ogrevanja ob siceršnjem ogrevanju s TČ zdi neumno bi sam razmišljal o drugi možnosti= nakup merilca zračne vlage in zračenje, ko vlaga preseže npr. 60%. Če pa zračenje ne bila neka opcija pa bi raje nabavil razvlaževalnik zraka ali celo klimo (katera bi me poleti lahko še hladila).
Vse to že imam...
Z razvlaževalcem delno uspevam v enem prostoru, vseeno se pa pojavi plesen...suha sicer.
bozgom Napisal:Plesni se rešiš na dva načina: z dvigom temperatura ali z zmanjšanjem zračne vlage.
Ker se mi vgrajevanje dodatnega električnega ogrevanja ob siceršnjem ogrevanju s TČ zdi neumno bi sam razmišljal o drugi možnosti= nakup merilca zračne vlage in zračenje, ko vlaga preseže npr. 60%. Če pa zračenje ne bila neka opcija pa bi raje nabavil razvlaževalnik zraka ali celo klimo (katera bi me poleti lahko še hladila).
Jaz sem v kleti, ki jo ne grejem, naredil točno to! Razvlažile mi dela 365 dni na leto. Pozimi mi paše še bolj, ker jo še majčkeno pogreva, kar mi je pa poleti smotano in zato imam v mislih že drugo rešitev.

p. s.
Problem s plesnijo sem imel poleti in ne pozimi, zaradi visoke zračne vlage (sem zračil) in slabe t. izolacije sten proti hladni zemljini.

Ni vse črno kar je belo.
For Napisal:Imam vsepovsod termometre in vseskozi 22-23 stopinj. Žena kar naprej jamra da ji je prevroče, tudi otroci velikokrat. Na sploh je toplo v hiši.
Priznam, sem tudi razmišljal o dodatnem radijatorju (kakšna lojtra recimo)
Tole nekako ne gre skupaj.
Sklepam, da imaš probleme v vogalih hiše in na prehodu tla-stena in strop-stena.

Prvo plesen mehansko odstraniti, nato uporabiti sredstvo proti plesni.
Za preprečevanje nastanke plesni, bi jaz razmišljal o vgradnji grelnega kabla ...... (poštemaš omet, vgradiš kabel in nato pokitaš ali zaribaš omet
For Napisal:Vse to že imam...
Z razvlaževalcem delno uspevam v enem prostoru, vseeno se pa pojavi plesen...suha sicer.

Suha ? plesen ne obstaja

Če imaš res povsod 22 stopinj kot praviš je edina racionalna rešitev 4-5x na dan enakomerno razporejeno zračenje celotnega stanovanja/hiše torej
za 3-5min narediš prepih z vsemi okni odprtimi in
plesen po takšni kuri v roku nekaj dni ne more več uspevati

Seveda pred tem obstoječo plesen pobiješ z rahlo redčeno varekino
ali (dražjimi a enakim) sredstvom za uničevanje plesni

Skok na forum:

Zadnje novice

Pohištvo za jedilnice
04.10.2023 ob 13:35:53
Pohištvo za jedilnice
Mize in stoli – kako pomembna je pravilna izbira? Izbira pravega kompleta miz in stolov v... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »