Gradnja in obnova > Energijski viri
IR paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IR paneli
Porka flek.
Še en serviser Vaillanta, ki .... In ti, dragi DAMDAM, ti mu pelješ? Najprej IR: moj sine je vgradil namesto navadne infra pečke famozni IR panel v kopalnico (ne svojo, a po zahtevi). Rezultat: namesto, da bi navadno infro vklopil, se čez nekaj trenutkov grel in tuširal, je zadevni klump potrebno vklopiti dosti prej, da v kopalnici ni mraz. Oboje enake moči... Čas ogrevanja pa bistveno različen. Tudi stroški...

Klime: s talno klimo sam brez problema ohladim stanovanje  vnekaj vročih poletnih dneh. Ubogal sem Sasapota, izvedba drugi mojster.  S tisto klimo pod stropom, ki ti piha nagliho v ksiht bi ti reševal ogrevanje celo sezono? Za tisto malo razlike v ceni? Za pripombe tvoje najdražje (za nekatere sitne babe, a tokrat upravičeno!). Kar se tiče klime dvojčka, kot praviš, je bilo že dovolj napisanega. Kolikor sem še ostal brihten, raje dve, dovolj močni. Tisti dve kišti nekje zadaj za hišo prinesejo mnoge druge koristi... pa čeprav na kratkoročni puf, če se le da... Sicer pa, kot je z vsem spoštovanjem napisal predhodnik Sasapo: za malo denarja, malo muzike, včasih še fušanja ne, dodajam.  Tista razlika v pihanju med navadno in talno klimo ti utegne rešiti sveti zakon. Malo žena prenese neumnosti moža.

Lepo sem ti dal ponudbo za ogled moje "tehnike", pametne in neumne. V kaki uri obiska bi ti marsikdaj v živo razložil,  tudi nekaj tistega, kar med vrsticami pridiga Sasapo, pa zaradi obilice minusov drži jezik za zobmi. Je par litrov bencina problem? Svoje storitve sem od litra cvička pocenil na nič.

Ker smo nekateri ziheraši, ti predlagam nakup rabljenega "varčnega" radiatorja za vsak slučaj, če klimam ne zaupaš. Da boš mirno spal. Če imaš  dimnik, je odveč svetovati tudi kak nizkocenovni železen kaminček na drva (čeprav ukradena, ki se valjajo po kaki gmajni)....
kadotr, ne se jezit, ali nisi vsega prebral, ali pa sem bil berazumljiv...
Zdelo se mi je korektno od serviserja, da mi je namesto vailantove TC , ki bi.mi jo lahko prodal skupaj z izvedbo CK, predlagal klime, kakrsne pac pozna. Rekel je, da priporoca Samsung ali pa Daikin, naj se pa pozanimam pri njih, da mi bodo bolje svetovali. Sem upal, da je bilo razumljivo, da sem od IR panelov ze odstopil, glede dodatnega obcasnega ogrevanja v kopalnici sem se zapisal. IR zadeva je bila misljena, ne panel. In to dejansko navaden IR grelec nad vrati, kot smo ga imeli doma pred pol stoletja. V dveh minutah segreje, ce bo potrebno
Ne glede na to, ali bo dvojcek, ali pa dve klimi ( Daikin ponuja na eno enoto celo tri notranje in ogrevanje sanitarne, kot sem gledal na spletu), se bom prej se pozanimal, saj ne bi rad kupoval macka v zaklju, s tem, da imam razcisceno, kaj zelim, pa sem mislil, da zelim kvalitetno ogreto hiso s cim manjsimi celotnimi stroski, v kar vstevam tudi investicijo. Ni mi problem investirati v TC , ce bo to po 20 letih dalo rezultat, ki ga zelim. Ce pa lahko do tega pridem ceneje s klimo, toliko bolje. In dolgo, res dolgo je ze tega, odkar sem nazadnje nekaj kupil " poceni".... Stalo me je pa veliko na koncu...
Sem nov na forumu in ne vem, koliko je prav, da s klimami smetim tu, zato se bom verjetno pocasi selil v temo talne klime. Bi pa samo tu se vprasal:
1.ali so talne klime primerne tudi za hlajenje
2. Kaj mislis o split sistemu "daikin" z eno zunanjo enoto in do tremi notranjimi ter sanitarno ( zun. je menda mocnejsa).
3. Ce sem prav razumel, talne manj pihajo ob istem rezultatu
4. V mansardi imam krasno mesto za postavitev talne, ( pod pogojem, da je tudi za hlajenje), v kleti pa omam prostor le nad vhodnimi vrsti. Levo od njih bo sedezna, desno od njih se dvigujejo stopnice, blizu pa je tudi okno A je v tem primeru varianta stenska za gretje in hlajenje, ali bo prevec pihanja ?
Objekt bo sicer izoliran s 14 ali 16 cm demit fasado, stresni del in stropi v mansardi 20 cm steklena volna. Okna lesena, stekla 1,1 W
Lp dam
Vse je že napisano, še enkrat ne bi. Tisto, kar imenuješ IR je infra grelec. Na trgu sta dve izvedbi, tržiški proizvod.

Skok na forum:

Zadnje novice

Pohištvo za jedilnice
04.10.2023 ob 13:35:53
Pohištvo za jedilnice
Mize in stoli – kako pomembna je pravilna izbira? Izbira pravega kompleta miz in stolov v... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »