20.2.2021 ob 22:58
Kateri model je merilec porabe in temperature? Ali sam izdela grafe? Zgleda v redu.
Citat:Evo sem s tem nesrečnim IR panelom naredil še en test.A bi lohk tako sliko dal, da bi se kaj videlo? To imaš samo signal za vklop?
Zgoraj je delovanje IR Panela, spodaj je delovanje radiatorja. Enaki pogoji, pisarna zaprta (okna in vrata), pri testu z radiatorjem sem ga pozicioniral direktno pod IR Panel. Nastavljeno na 21°C (ker če bi dal 22°C tega IR panel sploh ne bi dosegel).
Citat:Sem prišel po 18h v pisarno in se vsedel za mizo direkt pod IR panel. Tudi če sem čutil neko toploto v glavo, me je pa v noge po 5 minutah sedenja začelo neprijetno zebsti. Rešitev IR pod mizo... :angel:
V tej točki ne morem razumet kako lahko nekdo sploh zagovarja IR panele kot rešitev za ogrevanje česarkoli...
Citat:Tu pa nimaš prav, glede samostojnega ogrevanja.
Citat:Za moj okus torej dogrevanje prostorov z IR paneli DA (kaka kopalnica ipd..po potrebi).Nisem trdil, da ne gre , le na dolgi rok meni ( kot mnogim) ne paše- zaradi počutja, kot je opisan v citatu...
Za samostojno ogrevanje... ne hvala!
Citat:Sem prišel po 18h v pisarno in se vsedel za mizo direkt pod IR panel. Tudi če sem čutil neko toploto v glavo, me je pa v noge po 5 minutah sedenja začelo neprijetno zebsti.Poleg tega je potratno, v ''senco'' pa ne seže.
V tej točki ne morem razumet kako lahko nekdo sploh zagovarja IR panele kot rešitev za ogrevanje česarkoli...