Splošno > Sam svoj mojster
Kovinske stopnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kovinske stopnice
#16
Ce je samo za 1000 materiala potem sam naredi pa je.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#17
(22.9.2019 ob 19:51)firefly Napisal: Ce je samo za 1000 materiala potem sam naredi pa je.

Sprašujem zato, ker lahko zrišem sam tudi delavniške in vse dam delati kolegu, nato pa cinkati preko nekega podjetja. Vseeno me pa zanima, če je pač kdo delal sam oz dal delati da lahko primerjam, ne vem zakaj ste eni takoj pametni. Pač smo eni še mlajši in nimamo denarja na pretek in se je treba znajti in šparat kjer se le da. Treba je pa urediti stan. problem, ker je ceneje urediti mansardo za nekaj 10.000eur, kot iti v najem saj s tem sprašim v 5 letih ob nekem kolikor toliko spodobnemu stanovanju še precej več denarja od tega nimam pa nič.

Morda kdo ve, zakaj v inox ograjah take razlike v ceni? Različna kvaliteta, debelina??
#18
Ne gre se zato da sem star in "pametujem". Ampak gledat cene ene storitve skozi take oci... nikamor ne prides. Elektrika? Voda? Keramika? Materiala je "malo" cene so... kakrsne so. Ce znas sam naredit potem bos privarceval. Ce bodo delali drugi bos placal. Pa ce enemu ali pa 10im. Ali pa ti nekdo dela uslugo/zastonj... kdor se s tem bavi ve kake so cene na trgu. Nekemu domacemu majstru ki je v zivljenju posvasal 10m zeleza... pa jst inoxa ne bi dal delat... hebes 2keur razlike ce moras pa potem v smeti dat material in se 1x placat...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#19
(22.9.2019 ob 19:00)kristjan1 Napisal: Pozdravljeni,

Zaradi vhoda v mansardo, moram urediti dostop in premagati 2,80m višinske razlike. Na hitro sem si zamislil take 3 variante. Ponudbe za opcijo s podestom so nekje 3500-5000€. Vroče cinkano, z montažo, nekje še prašno barvano. Cena se mi zdi kar huda, saj predvidevam da materiala za več kot 1000€ ni.. 
Kaj mislite vi, poznate koga ki bi pošvasal in scinkal? Delavniške lahko zrišem tudi sam, v kolikor to pomeni dober prihranek (težje za zavite stopnice, ki jih ne znam sprojektirati, da bo prehod kot bi moral biti). 

Hvala Smile

Zakaj pa se greš "predvidevanje"? Preveri koliko je materiala, potem pa še preveri cene tega materiala. Sam sem enako naredil, ko smo delali nazadnje ograje, pa še ob marsikateri drugi priložnosti. Če se secirajo cene, se secirajo natančno. Kaj je realna in dobra cena pa tako vidiš, ko zbereš več ponudb in preveriš reference posameznega izvajalca.

"Poznate koga, ki bi pošvasal in cinkal?" Saj ne govoriš o ptičji hišici, pač pa resni konstrukciji, ki je nepravilno izvedena lahko smrtno nevarna. Marsikaj drugega v stanovanju lahko počaka, s takšnimi stvarmi pa se ni igrati.


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »