Kar naredi dom > Zabavna elektronika
Led oprema preko Aliexpresa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Led oprema preko Aliexpresa
#1
Živjo!

Ker vas tule gor kar precej pozna zadeve bolje od mene, imam par vprašanj.
Ideja je, da hčerki naredim dodatno razsvetljavo pod polico, ki jo ima nad mizo (za delanje nalog itd). V polico bi izrezkal utor, notri montiral profil in led trak.
Če se pa že lotevam, bi pa še malo "zakompliciral" stvar. Pri brkanju po netu sem našel npr. RGBW kontroler, ki ima poleg ir daljinca možnost tudi upravljanja preko WI-FI ali Bluetooth povezave s pametnim telefonom.
Konkretno sem gledal tole:

https://www.aliexpress.com/item/DC-5V-1 ... autifyAB=0

Seveda rabim poleg tudi napajalnik in pa RGBW trak. Zdaj pa mene v bistvu zanima kako je s to nabavo preko alija. Nisem še nič nabavljal, ne vem pa kako je s temi carinami in davki - predvidevam da se gleda celoten paket in če jaz naročim 2x kontroler, 2x napajalnik in 2x trak (ok, trak bi lahko bil 1x, ker ga rabim 2x po en meter) bo cena krepko preko 20€ in plačam kaj oziroma koliko?

Hvala za odgovore pa tudi za kakšen namig, ker v teh led vodah nisem ravno domač Smile .
LP,
Samojed
#2
Veliko teh kitajcev ima skladisca nekje v EU. Vecina portalov (aliexpress, gearbest, pa tudi ebay, amazon itd.) ima moznost omejitve iskanja glede na lokacijo; na ta nacin si prihranis vse stroske carine itd., pa se hitreje dobis vse skupaj.
#3
Točno tako. Kupi z dobavo iz Evrope.
Če ti samo prečekirajo, kaj si dobil, boš ob 11 evrov. Čeprav bo še vedno brez carine.
Da ne govorimo, da smo že oktobra in so dobavni roki pod vprašanjem. Ok, če boš takoj, morda še prođeš z normalnim dobavnim rokom. Jaz tudi Kitajcem dam za poštnino. Se zelo pozna.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#4
Ok, hvala - tega sploh nisem vedel. Sem pa malo brskal, pa mi ni jasno kje to izbiraš?
Bom še pogledal, če pa kdo objavi, bom pa še bolj vesel Smile
LP,
Samojed
#5
https://data.si/blog/2017/10/12/carinska-posta/

Do sedaj, če je šlo za pošiljke čez 20€ - 150€, sem doplačal samo ddv in nobenih drugih stroškov zraven. Ponavadi zahtevajo račun, ki ga itak še nimaš ker je (ponavadi) v škatli tako, da jim (carini) po mailu pošlješ PrtSc naročila na podlagi katerega obračunajo DDV. Lahko pa trgovcu sporočiš, da naročeno zapakira v več paketov katerih vrednost bo manjša od 20€. Ponavadi ustrežejo...
#6
"Carinska pošta: primer
Ema je s Kitajske naročila žensko jakno, katere cena je bila 31,33 evra. Ker je pošiljka stala več kot 22 evrov, je pošta prejemnici obračunala uvozni DDV po 22 odstotni stopnji, kar je naneslo 6,89 evra.

Poleg tega je Ema morala plačati še poštne storitve, in sicer že omenjeni obračun dajatve. Njegova višina je odvisna od cene kupljenega izdelka. Za nakupe v vrednosti od 31 do 50 evrov obračun dajatve znaša 11 oziroma 9 evrov, če gre za elektronsko poslovanje. Ema je torej poleg 31,33 evrov, kolikor je plačala za jakno, morala odšteti še skoraj 16 evrov za poštne storitve in uvozni DDV."


Če pošiljko odprejo oz. preverjajo, fašeš stroške. Lahko se jim zdi sumljivo, lahko je zgolj štih-proba, karkoli.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#7
Ti kar naroči iz kitajske, do 22 € ne bos placal nič. Če pa te že obvestijo da so odprli paket ker je neznan pošiljatelj in je vrednost manjsa od 22€, pa jim napises da je vrednost manjsa in da ne mislis placevat stroskov. Jaz sem vse pakete dobil v 3 tednih, cca.
#8
Sploh pa narocis eno stvar. Pocakas da prodajalec poslje. Takoj za tem narocis naslednjo stvar in tako dalje. Pomeni bos dobil pakete manjsih vrednosti loceno in te ne skrbi za davek in stroske poste.

Poslano z mojega SM-N910C z uporabo Tapatalk
#9
Kot bi se te opreme ne dalo dobiti doma, brez komplikacij, brez čakanja, brez...
Vse v imenu tistih dveh eurov, katere je doma potrebno več plačati.
#10
Ce ne carinijo, potem tudi stroskov ne zaracunavajo.
#11
Marsikdaj je kaj veliko, veliko ceneje na ebay, Aliexpress, Alibaba itd., tak da se preveri doma in v tujini potem pa vidiš kje se splača kupovati. Jaz največ na Ebay kupujem, kake manjše zadeve.
Zaenkrat kar je prišlo s Kitajske ni bilo posebnih težav, tudi carine še nisem imel, sem jo pa imel ko sem nek avtomobilski del dobil iz Turčije, to je bilo 1x samkrat, vse ostalo je bilo ali poštnina ali pa FREE shiping, slednje pa ponavadi malo traja da prispe, ampak se tudi zgodi da pride zelo hitro. Pri nas bi pa kar vsi takoj, za vsako stvar cca 4€ poštnine WTF...
#12
Zakaj poštnine? Greš v trgovino in kupiš. Tam "baje" poštnine ne obračunavajo. Kot da se brez interneta danes ne da več kupovati (živeti). So trgovine kot Conrad, Delko, LEDX pa še nekaj njih. Vstopiš, izbereš, plačaš in greš. Par minut in je roba v rokah. In če pogledam skozi to slednje - ima tudi ta hitrost neko svojo ceno. Če pa imaš čas čakati, potem so kitajci prava izbira.
#13
gybe Napisal:Ce ne carinijo, potem tudi stroskov ne zaracunavajo.
Ni ravno tako - ne plačaš samo v primeru da je CN22 izpolnjen pravilno (da je specifikacija pravilna in da je znesek enak na računu-predplačilu in obrazcu CN22.
Da se izognem temu vsakemu kitajču napišem, če ne boste pravilno izpolnili CN22 in napisali prave cene in bom zaradi tega imel stroške jih bom preko paypala zahteval nazaj - do sedaj so vsi (nekateri so se malo upirali) naredili tako kot mora biti narejeno.
@arbajter
Če dobim direktno iz RC enako robo po> kot polovični ceni kot je v trgovinah ki jih omenjaš, mislim, da je vredno počakati max mesec dni. Recimo komplet stikala in vtičnice za bajto bi me po predračunu pri nas (najcenejši iz Trzina) prišle skoraj 800€ iz RC pa sem jih dobil za 350€ - res pa sem naredil natanko 16 naročil in čakal na zadnjo 29 dni.
#14
bo pa prišlo počasi da bodo vse pošiljke ki niso v eu obdavčene. nekaj prid s 1.1.2019, ostalo pa šele 1.1.2021

tako da potem se bo splačalo le še nabavljati večje pošiljke. ali pa poiskati nek naslov kamor ti naj pošljejo na kitajskem. potem pa v enem šusu poslati v slo. če bo plačilo samo davka me ne skrbi toliko, bolj me skrbi to da bo carina paket odprla in še ona pobrala svoj delež. potem pa obvezno samo velike pošiljke.

če še kdo ne ve: https://www.zurnal24.si/slovenija/za-iz ... ila-301523
#15
arbajter Napisal:Zakaj poštnine? Greš v trgovino in kupiš. Tam "baje" poštnine ne obračunavajo. Kot da se brez interneta danes ne da več kupovati (živeti). So trgovine kot Conrad, Delko, LEDX pa še nekaj njih. Vstopiš, izbereš, plačaš in greš. Par minut in je roba v rokah. In če pogledam skozi to slednje - ima tudi ta hitrost neko svojo ceno. Če pa imaš čas čakati, potem so kitajci prava izbira.

Ne misli da pri nas nisem gledal. Ne gre se zdaj za par evrov razlike, ampak kolikor sem gledal pri nas, je cena namesto 9€ cca 40€, na sliki pa celo isti. Govorim o RGBW WI-FI led krmilniku. Ekola; Štacuna nabavi s kitajske po par evrov, pri nas prodaja za 40 in več evrov. Zato in samo zato me zanima dobava s kitajske, ker je to samo pri dveh krmilnikih razlike za 60€.
S tem, da tudi pri nas za to navito ceno robe praktično ne moreš videti in ne stestirati. Če pa naročam na blef preko neta, bom pa pač poskusil tam, kjer je ceneje. Le izkušnje mi manjkajo, zato sem pa odprl tole vprašanje.

P.S. - Arbajter - če mi robo z linka (funkcionalno identično) najdeš v SLO za max 20€ po kosu, kupim 2 kosa tebi pa dam 10€ za trud.
LP,
Samojed


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »