Objave: 54
Teme: 5
Ocena:
0
[WHITE SMILING FACE]️ Ja, sem kar odnehal, ker se je kar oddaljilo od zastavljene teme. Rabim pač čim cenejšo in hkrati racionalno rešitev za ogrevanje na olje, ne zase ampak za taščo ki ji skušam pomagat. Pomoje peč Buderus, v kompletu vse skupaj ni slaba investicija, za cca 500€. Sem pa dobil še De ditrich peč staro 9 let in zraven 300l bojler Lanthern. Mogoče še boljši nakup. Pa nekaj vzame še monter, za kaj več pa nima denarja.
Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk
Objave: 1194
Teme: 0
Ocena:
0
@gornik, ne si vsega k srcu vzet, na forumu je vedno malo "slame".
Eden malo "odjadra" , potem si pa še ostali damo še malo "duška".
Forum pač ni "resna šolska naloga" !!
V veliki večini so nasveti korektni, vsak si mora potem sam še malo izsejat pleve iz zrnja!
Ocena:
0
Ja, to se pa strinjam
Objave: 12342
Teme: 12
Ocena:
-289
Danes smo demontirali odličen Wiessmannov kotel z originalnim gorilnikom, originalno avtomatiko in 300L bojler. Mislim, da bi vse skupaj prodal za okoli 700€.
Če te zanima ti lahko posredujem tel.
Ocena:
0
Lahko mi posreduješ, da povprašam, ker še iščem
Objave: 38
Teme: 18
Ocena:
0
http://www.bolha.com/gradnja/o...?aclct ... =viessmann
Se strinjam. Sam imam v bivalnem vikendu. Super in kvaliteta. Predlagam.
Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Objave: 788
Teme: 4
Ocena:
1
Res ste prijazni. Tukaj pa kotel za 60€ in to za njegove potrebe odličen.
http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje- ... &kw=riello
Ocena:
0
MikMik Napisal:Res ste prijazni. Tukaj pa kotel za 60€ in to za njegove potrebe odličen.
http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje- ... &kw=riello
Po iskanju sem strnil izbor na ti dve izbiri ki vsebujeta vse kar rabim. Za ceno 500€,verjetno zadnja najnižja možna. Moram se še samo odločit za katero. Prosim za mnenja, itak bo morala bit končna moja, pa vseeno.
Prva izbira:
Peč De Dietrich GTU 124, staro 13 let. Redno vzdrževana. Krmilna eletronika Diematic z dvema ločenima sobnima krmilnima enotama.
160 l shranjevalnik tople vode. Zraven pumpa, mešalni ventil, ekspanzija.
Druga izbiro :
VIESSMANN Vitola 200 in Vitocell 100
Odlično ohranjena, delujoča in redno servisirana peč na kurilno olje znamke Viessmann, tip Vitola 200 moči 22kw, bojler sanitarne vode Vitocell 100 (160 litrov),vremensko vodena regulacija Vitotronic, pripadajoč avtomatski mešalni set Divicon, sobni terminal Vitotroll in senzor zunanje temperature.
Objave: 367
Ocena:
2
Zakaj bi dal za "enako" zadevo 400€ več?
Samo vprašam. Lp.
ps. Imam Riellovo že 20 let in dela super.
Ocena:
0
Forex Napisal:Zakaj bi dal za "enako" zadevo 400€ več?
Samo vprašam. Lp.
ps. Imam Riellovo že 20 let in dela super.
Glej, ni važno kakšno imaš ti. Podal sem vprašanje in če nimaš odgovora nanj, pol vseeno če ne vsiljuješ nekaj.
Ocena:
2
gornik Napisal:Pozdravljeni
Tašči je dotrajana peč na olje za centralno ogrevanje. 1.a Ker je finančno šibka ji skušam pomagati, da bi zamenjala dotrajano peč Stadler, staro 45let. Kar dolga doba... Živi v hiši. Na bolhi je na izbiro kar precej peči. Nekako sem gledal 2. litoželezne peči ki imajo najboljši izkoristek znamke Buderus in Seltron. Pa da je 3. zraven bojler in regulacija. Rang Buderus Logano 115 bi zadostovala za potrebe. So pa različne cene in težko je dobiti ravno tako da bi ti ustreglo po vseh merilih. 4.a Zanima me vaše mnenje,če je smotern nakup močnejše peči, recimo Buderus Logano 125, ki bi bila cenejša. Pa še, je 1000€ realna cena. Saj vem, če prodajaš ni nikoli dovolj, 1.b če kupuješ pa da imaš komaj za preživet je pa še kako veliko. Da bi iskal posebej peč, bojler, gorilec, regulacijo in ostalo kar se rabi pa spet ne vem če bi prihranil kaj, ker je treba najeti prevoz. 4.b Dobrodošlo mnenje in vsak nasvet ali pomoč.
Nimam odgovora??? Podan primer, za malo denarja in jat sem podkrepil delovanje le tega na podlagi izkušenj.
1.a in 1.b Očitno ne gledaš na finance (500€ vs 60€), čeprav praviš, da je finančno šibka.
2. Koliko misliš, da imata tvoji dve izbrani boljši izkoristek od zgoraj navedene Riellove?
3. Riello ima vse.
4.a in 4.b Podano je mnenje, nasvet za nakup, ničesar ne vsiljujem.
Objave: 498
Teme: 26
Ocena:
0
Vzemi tisto, ki je čim bolj ohranjena.
Ocena:
0
Forex Napisal:gornik Napisal:Pozdravljeni
Tašči je dotrajana peč na olje za centralno ogrevanje. 1.a Ker je finančno šibka ji skušam pomagati, da bi zamenjala dotrajano peč Stadler, staro 45let. Kar dolga doba... Živi v hiši. Na bolhi je na izbiro kar precej peči. Nekako sem gledal 2. litoželezne peči ki imajo najboljši izkoristek znamke Buderus in Seltron. Pa da je 3. zraven bojler in regulacija. Rang Buderus Logano 115 bi zadostovala za potrebe. So pa različne cene in težko je dobiti ravno tako da bi ti ustreglo po vseh merilih. 4.a Zanima me vaše mnenje,če je smotern nakup močnejše peči, recimo Buderus Logano 125, ki bi bila cenejša. Pa še, je 1000€ realna cena. Saj vem, če prodajaš ni nikoli dovolj, 1.b če kupuješ pa da imaš komaj za preživet je pa še kako veliko. Da bi iskal posebej peč, bojler, gorilec, regulacijo in ostalo kar se rabi pa spet ne vem če bi prihranil kaj, ker je treba najeti prevoz. 4.b Dobrodošlo mnenje in vsak nasvet ali pomoč.
Nimam odgovora??? Podan primer, za malo denarja in jat sem podkrepil delovanje le tega na podlagi izkušenj.
1.a in 1.b Očitno ne gledaš na finance (500€ vs 60€), čeprav praviš, da je finančno šibka.
2. Koliko misliš, da imata tvoji dve izbrani boljši izkoristek od zgoraj navedene Riellove?
3. Riello ima vse.
4.a in 4.b Podano je mnenje, nasvet za nakup, ničesar ne vsiljujem.
Drugače si dobro podkrepil z razlago.
Verjetno bom vzel DeDitrich ker je res videti ohranjena, mogoče bo še celo nižja cena. Vseeno hvala za odgovore.
Ocena:
2
Malenkost in srečno pri izbiri.
Objave: 41
Ocena:
0
V bistvu te tudi jaz ne razumem, zakaj ne vzameš peči, ki sta ti jo predlagala MikMik in Forex. Imaš celo mnenje uporabnika, ki je zadovoljen s pečjo...
Verjetno te je zmedla tako nizka cena. Lahko, da je peč res v slabem stanju. Po drugi strani pa precej ljudi menja energent ogrevanja glede na visoko ceno nafte. Mogoče prodajalec hoče le čimprej prodati peč in je pač nastavil tako nizko ceno.
Jaz bi na tvojem mestu šel vsaj pogledat zadevo...
|